Mega koncerty Queenie v O2 areně nebudou. A přitom to vypadalo tak nadějně! - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Mega koncerty Queenie v O2 areně nebudou. A přitom to vypadalo tak nadějně!

Praha I Přesně za 8 dní se měla v pražské O2 areně uskutečnit světová premiéra mega show kapely Queenie v čele s Michaelem Kluchem - Queen Relived by Queenie. Všechno až doposud i přes komplikovaná omezení v souvislosti s koronavirem vypadalo velmi nadějně. Nakonec byl producent, organizační tým a zástupci areny donuceni tuto show v září i prosinci odvolat!

 

Nové termíny všech tří koncertů jsme se zástupci O2 areny dohodli na přesně rok od dnešního data a to 3., 4. a 5. 9. 2021.

 

V uplynulých týdnech se konala četná a velmi náročná jednání se zástupci O2 areny, s hlavní hygieničkou ČR i premiérem. Po představení podrobných bezpečnostních opatření, měli všichni snahu umožnit, aby se tato dosud jedinečná show uskutečnila, když už byla přeložena z jara.  Díky tomu, že má arena velkorysé prostory, spoustu vstupů, mnoho oddělených sektorů, 44 metru vysoké stropy a vzduchotechniku s možností bez vnitřního okruhu, mohli jsme k jednání předložit opravdu bezpečnou variantu uspořádání našich vystoupení.

¨

Schválené bezpečnostní opatření ohledně sektorizace diváků do 400 osob, zajištění vstupů  i oddělení od personálu, nám umožnilo dosáhnout na požadovanou návštěvnost.  Ovšem na rozdíl od jiných akcí nemohou být na hudební produkci žádní diváci na stání.

 

„My jich ve dvou dnech máme 5 000 a nechceme je zklamat. Museli bychom jich 3 000 posadit na plochu, některé přesadit a zbylou část poslat domů, a to opravdu nemůžeme. Nebylo by to etické, stejně tak i nutnost posadit diváky v předních řadách na ploše před 2 metry vysoké pódium a o tom, že by se mnoho z naší show konalo na molech v centru haly, tedy za nimi, ani nemluvě. Pro stojící diváky neprošla ani kompromisní varianta rozdělení stojících diváků do šesti od sebe oddělených skupin, přičemž by každá skupina měla k dispozici vlastní vstup do haly i vlastní vstup na plochu. Variantu bez stojících diváků tak opravdu využít nemůžeme," uvedl producent projektu Martin Zoubek. 

 

"Jelikož nám ani po úterním jednání bezpečnostní rady ani po přímluvě pana premiéra neumožnili využít alespoň část diváků na stání, rozhodli jsme se spolu se zástupci areny koncerty přeložit na zmíněné termíny.“ Vysvětluje Michael Kluch, frontman Queenie.

 

Držitelé lístků z 15. 5. (11. 9. 2020) si užijí premiéru show 3. 9. 2021, držitelé lístků z 16. 5. 2020 (12. 9. 2020) koncert uvidí 4. 9. 2021 a držitelé lístků z 21. 12. 2020 přijdou na show 5. 9. 2021.

 

„Prosíme diváky o pochopení této, nezaviněné situace, a žádáme je o strpení. Všechny další podrobné informace budou zveřejněny na Facebooku, Instagramu a webu www.queenie.cz , a také na webu O2 areny," uvedl PR manažer projektu René Kekely. 

 

Zdroj: Metropol/ Foto: Queenie

Kapela Queenie musela mega koncerty přeložit o rok. Foto: Queenie

Michael Kluch se svou kapelou Queenie vystoupí v O2 areně v rámci mega koncertů příští rok v září

Fascinující scénu a stage uvidí fanoušci až za rok

Ještě na tiskovce v srpnu vše vypadalo nadějně

Michael Kluch frontman Queenie jako Freddie Mercury

Tématické zařazení:

 » Kultura  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

gueenie

Autor: Gustavo Woltmann Muž

Založeno: 07.10.2020, 12:20
Odpovědí: 0

Neskutečná škoda! Velmi talentovaná kapela, která se neuvěřitelně podobá originální kapele jak vizuálně, tak na poslech. Tito mladíci toho mají jistě ještě hodně před sebou, a to nejen na domácích akcích. Korona jim to jemně komplikuje, avšak cestu ke slávě jim rozhodně neodepírá.

Odpovědět na příspěvek

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření