Režisérka Eva Toulová se v lázních prezentuje i jako malířka - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Režisérka Eva Toulová se v lázních prezentuje i jako malířka

Bechyně I Většinou stojí za kamerou, dává pokyny, řeší scénáře, dává hercům rady a probírá s nimi jejich úlohy. Jinak si ale ráda stoupne nad plátno nebo papír a maluje. Proto se nyní mladá režisérka Eva Toulová prezentuje i v galerii Záliv v bechyňských lázních.

 

Až do poloviny listopadu mohou lázeňští hosté, ale i občané či turisté navštívit její uměleckou práci, obrazy a grafiky s názvem Navždy a daleko. V rámci vernisáže si režisérka pozvala i své dvě kamarádky, herečku Jiřinu Daňhelovou a atmosféru zpestřila svými básněmi herečka a básnířka Lucie Ottová.

 

Ve svých obrazech se Eva Toulová věnuje polorealistické expresivní malbě. Častým tématem jsou snové či fantaskní výjevy „z jiného světa“ vycházejících z momentálního emočního stavu. Nejčastějším výtvarným přístupem autorky je kombinovaná technika primárně akrylových barev a suchých pastelů.

 

„Je pro mě velkou ctí a motivací vystavovat v tak krásných prostorách jako je Galerie Záliv. Moc jsem si užila vřelou atmosféru místních lidí a příznivé odezvy,” uvedla mladá umělkyně.

 

Autorka Eva Toulová se primárně věnuje režii – do kin uvedla celovečerní tituly Šťastná, Camino na kolečkách, Jak se moří revizoři, spolurežírovala aktuálně startující seriál Čechovi – Český Dallas a v současné době má roztočený polohraný dokument Pěšky bez hranic a hraný Casting na lásku.

 

Výstavu, jejímž kurátorem je Pavel Šmidrkal, je možné shlédnout v galerii do poloviny listopadu, poté putuje na výstavu Sedm k sedmi do Obrazárny v Želči, která začne 16. listopadu.

Zdroj: Metropol / foto archiv E. Toulové

Vernisáž Evy Toulové v lázních Bechyně

Tématické zařazení:

 » Kultura  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření