Muzikál Tarzan bude podívaná i velká romantika! - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Muzikál Tarzan bude podívaná i velká romantika!

Praha I Kdo by neznal příběh o pánovi džungle Tarzanovi? Snad každý četl či viděl různá zpravování. Teď se u nás v Česku chystá muzikál Tarzan, který má začátkem října premiéru v Divadle Hybernia. Jedním z představitelů je herec a zpěvák Peter Pecha, který se může pyšnit největší muskulaturou.

 

Nový muzikál zavede diváky na nezapomenutelnou cestu džunglí. Slavný příběh mladého muže, který hledá své kořeny a najde lásku svého života, mnohé pobaví i dojme. Podívaná to bude především i proto, že herci a zpěváci předvedou fascinující akrobatické kousky mnoho metrů nad zemí a bez jištění. "Je to náročné a adrenalin, ale hrozně nás to baví," prozradil herec a zpěvák Peter Pecha.

 

Muzikál se světovými hity Phila Collinse byl za skladbu You will be in my heart nominován na cenu Grammy a píseň získala Zlatý globus a Oscara.  Dílo vzniklo původně pro filmové studio Walt Disney a pro Theatrical Broductions na Broadwayi v New Yorku. Dále byl úspěšně uváděn na dalších scénách v Anglii, Německu, Nizozemsku, USA, Švédsku...

 

Režisér Libor Vaculík se po mnoha úspěšných muzikálech zaměří na broadwayskou špičku. Scénograf Petr Hloušek promění Divadlo Hybernia v džungli, atmosféru kostýmně podpoří Roman Šolc a za pomoci choreograficko-akrobatického tandemu Ivany Hannichové a Zuzany Havrlantové se v jedinečné a specifické řeči muzikálu ocitne divák uprostřed skutečné džungle. Dirigentem třináctičlenného orchestru bude Libor Kapras.

 

"Příběh líčí osudy potomka mladého anglického páru, kterého po tragické smrti jeho rodičů vychová pralesní opice a který se brzy díky své síle a důvtipu stane nejmocnějším tvorem džungle. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk a jeho prozření je umocněno opětovanou láskou k profesorově dceři Jane...," říkají autoři muzikálu Tarzan.

 

Premiéra se v pražském Divadle Hybernia uskuteční 3. října. Už nyní mnozí o díle hovoří jako o muzikálu roku.

Zdroj: Metropol / foto: Jaroslav Hauer

Tématické zařazení:

 » Kultura  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření