Formanův i Havlův skladatel Varhan Orchestrovič Bauer v pražské Lucerně předvede i filmové hity! - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Formanův i Havlův skladatel Varhan Orchestrovič Bauer v pražské Lucerně předvede i filmové hity!

Praha I Varhan Orchestrovič Bauer složil hudbu k filmu Miloše Formana Goyovy přízraky a v pražské Lucerně předvede 31.října veřejnou premiéru Havlovy zhudebněné básně Antikódy! Diváci uslyší na galakoncertu naprosto unikátní skladby autora.

 

Hudební dramaturgie slibuje skutečné lahůdky - od filmové muziky, melodií Karla Svobody, až třeba zhudebnění poezie Václava Havla, kterou geniální virtuóz zhudebnil a poprvé ji představí široké veřejnosti.

Varhan Orchestrovič Bauer "50" a 30 let svobody! Tak se jmenuje galakoncert, který nyní hudební mág se svým týmem připravuje, a kde bude i řada hostí - od Michaela Kocába, jeho dceru Natálii, po Bohuše Matuše, Michala Horáčka až po herečku a šansoniérku Jitku Čvančarovou a celou řadu dalších.

 

"Bude to opravdu velká show! Budeme tam mít 65 členů orchestru, 30ti členný sbor, živou rytmiku - to znamená živý bubeník, orchestr s rockovou elektrickou kytarou, na kterou hraje Slávek Janda. Chybět nebude jazzová sekce a zajímavostí je DJ Horyna - symfonický orchestr s živým Dj - což je opravdu specialita," prozradil sám Varhan Orchestrovič Bauer.

 

Na galakoncertě ve velkém sále Paláce Lucerny zazní filmová muzika, muzika ze seriálů, pohádek, večerníčků - například Profesionálové CI5, Arabela, Dallas, Nemocnice na kraji města, Sandokan či legendární melodie Karla Svobody, a to vše ve vlastních originálních aranžích a pojetí Varhana Orchestroviče Bauera a jeho orchestru OFO (Okamžitého filmového orchestru)

 

"Jistě zajímavá bude i veřejná premiéra - zhudebnění poezie Václava Havla - Antikódy, kterou jsem před lety zhudebnil a na kterou jsem osobně od Václava Havla dostal požehnání a povolení. Tehdy jsem mu ji soukromě zahrál na jeho 70. narozeninách. Nyní zazní poprvé v Lucerně, která je s jménem "Havel" tolik spojena.

 

Lucerna tedy 31. října zažije poprvé v historii podobně laděný a hudebně dramaturgicky poskládaný projekt.

Výtěžek z celé akce půjde na podporu a pomoc nevidomých a slabozrakých pod patronací Lions Clubu Hradubice.

 

Posláním Lions clubu po celém světě je pomoci v pěti hlavních oblastech: Ochrana životního prostředí, léčba dětské rakoviny, hladovění, léčba a prevence cukrovky a pomoc zrakově postiženým.

 

VSTUPENKY jsou v prodeji: https://www.ticketportal.cz/event/Varhan-Orchestrovic-Bauer-50

 

 

 

Zdroj: Metropol / foto: archiv, J. Hauer

Varhan Orchestrovič Bauer láká na unikátní koncert do Lucerny

V Lucerně vystoupí i Jitka Čvančarová....

...Michael Kocáb...

...jeho dcera Natálie Kocábová...

...a řada dalších, včetně dvou orchestrů...

Poprvé veřejně zazní i Havlovy Antikódy, zhudebněná poezie

Galakoncert v Lucerně bude oslavou 50. let Varhana Orchestroviče Bauera a 30. výročí od Sametové revoluce

Tématické zařazení:

 » Kultura  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření