Návrhářka Liliana Augustinová: Móda není o věku, ale o pocitu - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Návrhářka Liliana Augustinová: Móda není o věku, ale o pocitu

Teplice I Móda obecně, nejen plavky, není o věku, ale o vnitřním pocitu každé z nás, říká módní návrhářka a majitelka značky Fashion Island Liliana Augustinová, která se prezentovala na letošním velmi úspěšném Czech Fashion Week v Teplicích.

 

Liliana Augustinová sbírala módní inspiraci v průběhu let nejen na světových plážích, ale i na světových  dnech módy. Své první obchodní partnery získala na Fashion Weeku v Miami, kde podepsala kontrakty na exkluzivní zastoupení luxusních plavek pro střední Evropu, od výrobců z Kolumbie a Peru. A zde přinášíme rozhovor s touto inspirativní dámou.

 

Jaké byly začátky a jak reagovaly zákaznice na nové trendy, které jste přinesla na český trh?

 

Začínala jsem v roce 2012, kdy jsme představili kolekce zdobených barevných plavek na veletrhu v Brně. V roce 2013 jsme otevřeli první butik v Praze a navázali spolupráci s Českou Miss. První reakce se velmi lišily, už jen proto, že jsme celoroční plavkový butik otevírali v lednu, a také proto, že nám chvíli trvalo přesvědčit zákaznice o tom, že i zdobené plavky jsou na koupání.

 

Značka Fashion Island se velmi rychle zavedla a stala se vyhledavanou. Jak se vám podařil tak rychlý vzestup? 

 

Bylo to určitě díky kvalitě námi nabízených plavek, originalitě modelů i díky individualnímu přístupu ke spokojeným zákaznicím, které nás doporučovaly dál. Také jsme od samého počátku spolupracovali s Českou Miss a plavky prezentovali na módních přehlídkách vlastních i v rámci vybraných akcích.

 

Co všechno nyní značka Fashion Island nabízí? 

 

Pod značkou Fashion Island nabízíme plavky z celého světa. V posledních letech přibyla i má autorská kolekce se zdobenými plavkami a tunikami. Zdobíme především pozlacenými komponenty a krystaly Swarovski.

 

Vaše plavky jsou originalní nejen zdobením, ale i střihy. Máte v nabídce plavky pro všechny generace?

 

Máme zákaznice náctileté i dámy, které již dávno oslavily 60. narozeniny. Myslím si, že móda obecně, nejen plavky,  není o věku, ale o vnitřním pocitu každé z nás.

 

Co vás inspirovalo při přípravě kolekce pro rok 2019, kterou jste představila na letošním Czech Fashion Week? 

 

Letošní přehlídku jsem nazvala Třpytivá zahrada pro pestrost třpytivých komponentů, kamínků i pásků na tunikách. Plavky jste mohli vidět především dvoudilné, protože jsou přeci jen kvůli opálení nejoblíbenější. Na ukázku jsme zařadili i zdobené jednodílné, které bych řekla v nabídce nejen u nás, ale i ve světě dost chybí.

 

Sledujete modní trendy z celého světa? 

 

Přiznám se, že trendy už moc nesleduji, ale spíš se je snažím vytvářet. A troufnu si říct, že od roku 2013, kdy jsem vlastně do tohoto oboru vstoupila, se nám myslím podařilo, aby se i na českých koupalištích začali objevovat různorodější střihově i vzhledem, občas také extravagantnější, zdobenější kousky, nejen klasické. Hlavně ze začátku, kdy ještě tolik nefungoval Instagram a Facebook.

 

Spolupracujete s blogery a youtubery?

 

Už delší dobu máme svou ambassadorku Lauru Longauerovou, která se ztotožňuje s naší značkou a proto ji prezentuje více než dobře. Laura je aktuální finalistkou Miss Universe Slovakia, v loňském roce získala světový titul Miss Intercontinental Europe a v roce 2014 se stala Miss Slovensko. Naší spolupracující stálicí je i Tereza Budková, Česká Miss Earth 2009.

 

Chystáte něco nového na další sezónu, prozradíte nám na co se můžeme těšit?

 

My nabízíme několik kolekcí do roka, protože již dávno u nás neplatí, že k moři se jezdí jen v létě. A také proto, že máme i limitované luxusní kolekce, po několika kusech, aby se dámy cítily opravdu výjimečně. Do budoucna chystám rozšíření mé autorské kolekce o plážové tašky a klobouky.

 

Děkujeme a přejeme mnoho úspěchů a inspirace. 

Zdroj: Metropol / Czech Fashion Week

Plavky od Fashion Island ČR byly k vidění na Czech Fashion Week Teplice

Autorkou nádherných plavek je Lilian Augustinová

Plavky doslova zazářily!

Tématické zařazení:

 » Kultura  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření