Hana Hegerová v tom konečně udělala jasno: Bude na koncertě ke svým 88. narozeninám? - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Hana Hegerová v tom konečně udělala jasno: Bude na koncertě ke svým 88. narozeninám?

Praha I V pražském Fóru Karlín se 20. října uskuteční narozeninový koncert - Pocta Haně Hegerové u příležitosti jejích 88. narozenin. Doposud mnozí, včetně umělců i médií spekulovali, zda se objeví na pódiu či nikoli. Sama zpěvačka, která před lety sama ukončila kariéru, v tom nyní konečně udělala jasno!

 

Zdravotní stav slavné šansoniérce slovenského původu nedovoluje koncertovat a účastnit se společenských akcí. Proto také udělala přítrž domněnkám, zda na podzimním koncertu osobně bude, nebo ne.

 

Zároveň letos v říjnu mi bude 88 let a připravuje se veliký koncert. Bude to koncert beze mne o mě. Budou tam známí zpěváci, kteří zazpívají skladby, které jsem měla v repertoáru. Každopádně já osobně tam nebudu, ale pokud se to natočí, tak se velmi ráda podívám,“ uvedla v rozhovoru pro web rehabilitační kliniky Beroun, kde už několikátým rokem podstupuje procedury, aby, jak sama přiznává, mohla alespoň v soukromí fungovat.

 

„Občas vyrazíme s vnukem do nějaké dobré restaurace. Jinak nikam ven moc nechodím. Ani nemůžu. Mám do bytu mnoho schodů a překonat tyto schody je očistec. Mám byt s terasou v centru Prahy. Naštěstí je terasa do dvora a slyším opravdu jen zvony z věží. Terasu mám plnou kytek a stromů a na tu se těším…,“ řekla pro nemocniční magazín šansonová královna Hana Hegerová, která tak rozpustila domněnky a fámy o tom, zda bude ve Fóru Karlín, či ne.

 

„Koupili jsme si lístky, ale nikdo nám nebyl schopen říct, zda tam paní Hegerová vystoupí nebo ne, i kdyby nezpívala. Ale ta osobní účast by byla úžasná. Chápu, že zdravotně na tom není nejlépe, ale ať pořadatelé rovnou řeknou, že to bude bez ní…. Ale asi by pak zase nebyl takový zájem o vstupenky…,“ kritizovala maličko situaci paní Blanka, která celý život miluje písně od Hany Hegerové.

 

Kdyby však slavnou zpěvačku vlastním jménem Carmen Mária Štefánia Beatrix Farkašová-Čelková, netrápily problémy s chůzí, podle svých slov by se cítila úměrně svému věku dobře. Do berounského sanatoria jezdí pravidelně.

 

„Vracím se každého půl roku. Já jsem svým způsobem zodpovědná, denně doma dělám několik směšných pohybů a snažím se, ale jsou věci, které sama neudělám. Tady jsou šikovní doktoři i sestřičky. Je mi tu velmi dobře. Zároveň však nejsem poslušný pacient. Hlavně v tom, že neposlouchám pana primáře Horáčka, abych si vždy někoho zavolala, když něco potřebuji. Jen díky holím, se dopravím tam, kam musí každý sám a zase zpět. Vzhledem k tomu, že potřebuji pít hodně tekutin, tak bych musela mít stále někoho u sebe, aby mi pomohl. Nemůžu sestřičky takto obtěžovat. Nedobré je i to, že každým rokem spadnu. Je v tom prostě pravidelnost. Tady jsem tudíž vděčná za veškerou pomoc…,“ doplnila Hegerová.

 

 

 

 

Zdroj: Metropol / foto: archiv

Tématické zařazení:

 » Kultura  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření