Kolářová, Svěrák, Kolečko i Spejbl a Hurvínek budou oceněni za humor v Plzni - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Kolářová, Svěrák, Kolečko i Spejbl a Hurvínek budou oceněni za humor v Plzni

Plzeň I Herečka Daniela Kolářová, herec, textař i dramatik Zdeněk Svěrák, scénárista, dramatik a režisér Petr Kolečko, který stojí i za fenoménem poslední doby seriál Most, ale i Spejbl a Hurvínek se už příští neděli 26. května dočkají prestižního ocenění. V rámci plzeňského 6. ročníku Komedy fest získají cenu za dlouhodobý přínos českému humoru. K tomu všemu bude festival plný zvučných jmen!

 

„Nádherné a velmi hodnotné ceny, které jsou malované čistým zlatem vytváří přímo pro ně designérka a sklářka Gordana od níž pocházelo ocenění pro festival i v loňském roce. Tehdy jej získala jak Jiřina Bohdalová, tak i její herecký kolega Stanislav Zindulka. Jsme velice rádi, že se nám podařilo mu ji ještě předat…,“ uvedl PR manažer festivalu René Kekely.

 

Unikátní tvorba designérky Gordany je spojením speciální techniky - taveného a lehaného skla a následně zdobeného zlatem i jinými doplňky. Už v minulosti tato fenomenální umělkyně potěšila svými díly například britskou královnu Alžbětu II., monackého knížete Alberta II., papeže Benedikta XVI, norského krále Haralda V. či amerického moderátora Larryho Kinga, ale i celou řadu dalších jejích osobností…

 

Ocenění Daniele Kolářové, Zdeňku Svěrákovi, Petru Kolčkovi, Hurvínkovi a Spejblovi – a Divadlu Spejbla a Hurvínka pod vedením ředitelky Denisy Kirchnerové bude předáno v průběhu zahajovacího večera. Toho se zúčastní i přední a dnes již světový light-art a street art umělec, ´světlomalíř´ Alex Dowis, který se také jako historicky 1. Čech prezentoval v televizní show Amerika má talent, a kterého si před lety po úspěchu v Česko Slovensko má talent ke spolupráci na několik tour přizvala zpěvačka Lucie Bílá. Co Dowis a jeho tým během večera předvedou, je zatím tajemstvím….

 

„My jsme velmi potěšeni, že se nám daří na festival přivážet jak velmi zajímavá a zvučná jména, tak i poskládat program, aby si v něm každý našel to své. A také nás těší, že paní Gordana s námi spolupracuje právě na cenách pro tak významné umělce, které tvoří přímo jmenovitě pro ně…,“ podotkl producent Komedy festu Jiří Turek.

 

Na plzeňském festivalu humoru Komedy fest bude i letos celá řada velkých jmen jako jsou třeba: Jana Paulová, Pavel Zedníček, Simona Babčáková, Pavel Liška, Táňa Vilhelmová, David Prachař, Linda Rybová, Jan Dolanský, Martin Zounar, Martina Randová, Simona Stašová, Vanda Hybnerová, Jitka Sedláčková a další…

 

Návštěvníci Open Air se mohou těšit na kapelu The Tap Tap, Zdeňka Izera, One man show Caveman, nevšední představení čtyř hereček Můžem i s mužem, Nekorektní skeče – Tros Boys, Stand up comedy Na Stojáka Live i závěrečnou DJ Live show Leoše Mareše…

 

Děti do 15 let a držitelé průkazů ZTP a ZTP/P mají vstup ZDARMA!  Ostatní si mohou vstupenky pořídit jak on-line přes program GoOut nebo přímo na webu festivalu či ještě na místě konání v amfiteátru OC Plaza.

 

Na webu www.komedyfest.cz i na facebookové stránce https://www.facebook.com/komedyfest najdou zájemci veškeré informace, včetně programu festivalu humoru KOMEDY FEST 2019.

Zdroj: Metropol / Foto: Komedyfest

Unikátní ceny pro osobnosti vytváří designérka a sklářka Gordana

Oceněni budou i Spejbl a Hurvínek, kteří jsou s Plzní velmi spojeni

Takto vzniká jedna z cen pro Komedy fest

Ještě neúplná podoba jedné z cen pro Komedy fest

Programy na festivalu provází Lukáš Pavlásek

Letošní Komedy fest bude plný zajímavých představení i zvučných jmen

Tématické zařazení:

 » Kultura  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření