Bratři Neckářové vyprodali divadlo a pokřtili knihu veršů, která pomáhá - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Bratři Neckářové vyprodali divadlo a pokřtili knihu veršů, která pomáhá

Mariánské Lázně I Václav a Jan Neckářovi a skupina Bacily vyprodali beznadějně divadlo v Mariánských Lázních. Koncert měl ale hlubší smysl, než jen slyšet oblíbené hity. Během večera zde moderátor a průvodce akce herec Petr Batěk pokřtil potřetí svou knihu veršů Mezi svými rýmy a pěvecké duo u toho samozřejmě nechybělo.

 

Vloni Václav Neckář oslavil v Mariánských Lázních oslavil své 75. narozeniny. Herec Petr Batěk koncertem provázel a tam vznikl nápad, že jakmile bude na světě jeho už 3. sbírka veršů, bratři Neckářovi rozhodně nemohou chybět. A tak se taky stalo. Kromě nich, autora, nakladatele Pavla Mészárosze z AOS Publishing nechyběl na jevišti ani kněz Josef Hausar, který popřál knize mnoho čtenářů a sám prohlásil, že kniha ilustrovaná malířkou Michaelou Žemličkovou, stejně jako verše uvnitř jsou krásné.

 

"Jsem velmi rád, že se to podařilo a Václav s Honzou Neckářovými v průběhu koncertu tuto knihu, která i pomáhá, spolu s dalšími pokřtili. Moc si toho vážím. A čím více se té knihy prodá, tím větší částkou přispějeme," uvedl autor publikace, herec a moderátor Petr Batěk.

 

Výtěžek z knihy Mezi svými rými jde totiž na pomoc mladému florbalistovi Radku Zelinkovi, který po loňském útoku Ukrajince na ulici v Plzni bojoval o život a přišel o nohu. S nepřízní osudu ale statečně bojuje a rehabilituje...

 

Kromě toho se během koncertu předával také šek na 60 tisíc korun rodičům handicapovaného Danečka, který předal generální partner večera MUDr. Ashraf Abu Taha.

 

Václavu Neckářovi pak na pódiu zazpívala nádherně Ave Maria mladá zpěvačka Anna Gálisová, kterou objevil v březnu při svém koncertě v klášteře Teplá u Toužimi a byl naprosto okouzlen. "Já bych Tě poprosil, Aničko, kdybys mi jí zase zazpívala...," požádal zpěvák dívku a ona svým naprosto čistým a nádherným hlasem dostala celý sál i průvodce večera Petra Baťka.

 

Petr Batěk, který nedávno dotočil nový seriál Tomáše Magnuska Čechovi a točil i nový seriál pro Primu Tísňová linka, kromě tištěné verze knihy připravuje s řadou známých herců, jako je Libuše Švormová, Kristýna Janáčková, Ladislav Frej, Ladislav Županič a dalšími audioverzi, která vyjde na podzim a bude také pokřtěna.

 

 

 

Zdroj: Metropol / Milan Růžička, Maria Kalinkina

Kniha Mezi svými rýmy se nepolévala, ale připíjelo se jí

Václavu Neckářovi pak zazpívala Ave Maria i mladá zpěvačka Anna Gálisová

Petr Batěk díky své knize básní pomáhá mladému florbalistovi

Václav a Jan Neckářovi přivedli do varu divadlo v Mariánských Lázních

Tématické zařazení:

 » Kultura