Kristian Kodet je zpět v Česku! Čekají ho dvě velké výstavy - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Kristian Kodet je zpět v Česku! Čekají ho dvě velké výstavy

Praha / Tábor I Kristian Kodet je zpět v Česku. Nedávno se vrátil ze svého pětiměsíčního pobytu na Floridě, kde už několikátým rokem s rodinou tráví českou zimu. Teď je plný energie a začíná naplno pracovat, protože ho čekají dvě velké výstavy.

 

Poté, co se Kristian Kodet po dlouhém letu z Floridy trochu rozkoukal, vyrazil do jižních Čech, konkrétně do Tábora, kde se svou dcerou Jacqueline vede Galerii-Antik Kodet a na nedalekou chalupu, bývalou faru. Zde má svůj ateliér a podstatná část jeho tvorby vzniká právě tady. 

 

„Mám co dělat. V rámci Dětského filmového festivalu ve Zlíně mě čeká jedna velká výstava a koncem léta pak další v Prostějově. Těším se, ale musím mít co nabídnout, proto budu teď na jaře a v létě hodně malovat. Mezitím budu trávit čas v naší Galerii-Antik v Táboře, kde máme pořád něco nového, obrazy, grafiky i drobnosti z mé soukromé sbírky starých a krásných věcí, které mají duši," prozradil nejprodávanější malíř soućasnosti Kristian Kodet.

 

Na Floridě taky hodně maloval. V únoru tam měl taky velkou a velmi úspěšnou výstavu (o které Metropol informoval). Ale chci taky trochu odpočívat, občas zajít na nějakou milou akci a v jižních Čechách si užívat klidu a toho úžasného čistého vzduchu, víte..?," dodal tradičně Kodet, který zastává celý život jedno krásné rčení, které zní: „Jen činy se počítají!"

 

„To znamená, že nestačí jen o něčem kecat, ale musí se to taky dělat.. a já dělám. Tedy snažím se o to. A jsem moc rád, když si lidi koupí můj obraz, mají k tomu vztah a třeba mě pak potkají za rok dva pět, a řeknou, že jsou moc rádi, že ho mají, protože jim to dělá radost," dodal malíř, kterého čeká i několik besed, které má vždy zcela vyprodané...

Zdroj: Metropol / archiv K. Kodeta

Táborskou galerii a antik vede se svou dcerou Jacqueline

Na Floridě hodně času trávil s rodinnou přítelkyní Olgou Matuškovou

Také na Floridě měl letos velmi úspěšnou výstavu

Kristian Kodet je muž se spoustou energie

Nejraději maluje ve svém ateliéru na chalupě

Tématické zařazení:

 » Kultura