O sloučení mosteckého muzea a galerie rozhodnou zastupitelé - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

O sloučení mosteckého muzea a galerie rozhodnou zastupitelé

foto archiv

Most/Ústí nad Labem | Krajští zastupitelé budou na svém pondělním jednání rozhodovat o možném sloučení dvou kulturních příspěvkových organizací Ústeckého kraje, Galerie výtvarného umění a Oblastního muzea v Mostě.

 

Nové organizační a systémové fungování galerie pod hlavičkou Oblastního muzea a galerie v Mostě již doporučila rada kraje a Výbor pro kulturu a památkovou péči krajského Zastupitelstva. Na základě výsledků analýzy, kterou nechal kraj zpracovat, by měla nová organizační struktura spojených organizací přinést lepší plnění činností, pro které byly zřízeny. Galerie by tak například měla být opět sbírkotvornou organizací, na což ze strany předchozího vedení instituce nebyl brán delší dobu zřetel.

Stávající existence galerie je v současné době ohrožena například i tím, že všechny využívané prostory jsou pronajímány od jiného subjektu, a to na dva roky s výpovědní lhůtou tři měsíce, což je vzhledem k dlouhodobé strategii a udržitelnosti kulturní instituce zcela nevhodné.

V případě sloučení by mělo dojít na základě doporučení analýzy k zachování všech pracovních míst v galerii, vyjma pozice ředitele.

 

Zdroj: Metropol

Tématické zařazení:

 » Kultura