Skiareály v Ústeckém kraji čekají po uvolnění opatření velký zájem o víkendu - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Skiareály v Ústeckém kraji čekají po uvolnění opatření velký zájem o víkendu

11. února 2022, 10.11 | Lyžařská střediska v Ústeckém kraji očekávají, že se rozvolnění protiepidemických opatření projeví hlavně o víkendu. Díky jarním prázdninám, které mají tento týden děti na Teplicku, a školním lyžařským zájezdům, jsou skiareály plné, v Klínech na Mostecku dnes bylo zaplněné parkoviště. O víkendu by však mohli na lyže zamířit i návštěvníci z jiných okresů, kde prázdniny nemají, řekli dnes provozovatelé ČTK.

 

"Myslím si, že u nás to nikdo ani neřešil, ale jediná věc, kde se to řešilo, bylo na facebooku, kde jsme řekli, že to budeme chtít, ale u pokladny to všichni ukázali," řekl dnes ČTK vedoucí Sportovního střediska Klíny. "Jestli ten dopad bude, tak minimální a asi to bude znát o víkendu," doplnil vedoucí. Výhodou je podle něj to, že lidé budou čekat kratší dobu při nákupu vstupenek.

 

V areálu Telnice na Ústecku je podle zaměstnance střediska Jindřicha Holingera zájem den ode dne vyšší, nelze tedy podle něj říct, jestli se rozvolnění významně projevilo. "Samozřejmě, že se lidé hodně ptali, jestli mají mít certifikáty, teď se to rozvolnilo, tak očekáváme v sobotu a v neděli, že bude návštěvnost ještě vyšší," řekl Holinger.

 

Na Teplicku ve skiareálu Bouřňák mají do víkendu kvůli oblevě zavřeno, lidé se však podle ředitele areálu Jaroslava Andrese informují, zda budou i nadále kontrolováni. "Zjišťují, jak to teď bude, a my jim samozřejmě odpovídáme, ale jestli se to projeví na návštěvnosti, to si nemyslím, protože oni neměli problém s tím se prokazovat," uvedl ředitel.


Podmínky v Ústeckém kraji jsou podle provozovatelů příznivé, protože minulý víkend napadl přírodní sníh. Na Bouřňáku se o víkendu otevře sjezdovka Hrobská. "Nahoře máme zimu a dole jaro," dodal Andres. Na běžkaře čeká na Krušnohorské bílé stopě necelých 70 kilometrů upravených tras a zhruba 45 centimetrů sněhu.

Zdroj: ČTK

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Sport  

 » Kraje  » Ústecký