Na fotbalovém stadionu v Hradci by po jeho dokončení mohla hrát i reprezentace - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Na fotbalovém stadionu v Hradci by po jeho dokončení mohla hrát i reprezentace

Zdroj: Wikipedia

19. ledna 2022, 08.02 | Na novém fotbalovém stadionu v Hradci Králové by po jeho dokončení mohla přátelské zápasy hrát i mužská reprezentace. Kvalifikační či přátelské duely by v Hradci Králové mohly hrát i nižší reprezentační výběry mužů a výběry žen. Vyplývá to z memoranda o spolupráci mezi Hradcem Králové a Fotbalovou asociací České republiky, které dnes schválili hradečtí zastupitelé.

 

Hradec Králové začal stadion za asi 745 milionů korun s DPH stavět loni. Jde o největší zakázku v novodobé historii města. Vše by mělo být hotové na jaře 2023. Stadion by měl splňovat parametry kategorie UEFA 4, což je i podmínkou jeho zařazení do nabídky stadionů pro utkání českých reprezentačních mužstev.

 

"Spolupráce s Fotbalovou asociací ČR si nesmírně vážíme. Mít vedle sebe takového partnera je vždy přínosné. Věříme, že tuto spolupráci budou kvitovat také fotbaloví fanoušci," uvedl primátor Alexandr Hrabálek (ODS).

 

Stadion by měl splňovat i požadavek na multifunkční arénu. Kapacita arény by měla být 8000 diváků s možností navýšení na 9300 míst. Všechna místa by měla být zastřešená.

 

Město stavbu na místě polorozbořeného všesportovního stadionu z roku 1966 připravovalo přes 15 let.

 

Zdroj: ČTK

Tématické zařazení:

 » Sport  

 » Kraje  » Královéhradecký