Na sjezdovky v Libereckém kraji přijely o víkendu tisíce lyžařů - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Na sjezdovky v Libereckém kraji přijely o víkendu tisíce lyžařů

9. ledna 2022, 16.43 | Podmínky areálech se zlepšily, provozovatelé pokračují ve výrobě technického sněhu. Na prodloužený víkend díky státnímu svátku přijeli do Harrachova turisté z Polska.

 

"Jsme spokojeni. Po těch špatných podmínkách se konečně i na Ještěd vrátila zima," řekl ČTK ředitel lyžařského střediska Jakub Hanuš. "Přijelo dost lidí, pokračujeme v zasněžování tak, abychom příští víkend zprovoznili další sjezdovky," uvedl s tím, že i přes týden je v provozu denní i večerní lyžování.

 

V Jizerských horách jsou v provozu všechna větší střediska s výjimkou Bedřichova, kde většina sněhu po oblevě odtála. Výborné podmínky jsou naopak v největším skiareálu hor, který je na Tanvaldském Špičák "S víkendem určitě spokojenost, přijelo přes 4000 lidí," řekl ČTK Pavel Bažant, ředitel sportoviště Ski bižu, jež provozuje tři největší střediska Jizerských hor. Areál v Bedřichově zůstává nadále mimo provoz.

 

Milovníci zimních sportů přijeli také do Harrachova. "Od 6. ledna tu byli hlavně Poláci, kteří mají Tři krále jako státní svátek. Bylo jich tu opravdu hodně," řekl ČTK náčelník lanovky v Harrachově Martin Nedvěd. V areálu se pokračuje na úpravě dalších sjezdovek.

Zdroj: ČTK

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Sport  

 » Kraje  » Liberecký  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření