V soutěži Stavba Libereckého kraje uspěla cyklostezka Lesů ČR - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

V soutěži Stavba Libereckého kraje uspěla cyklostezka Lesů ČR

foto archiv

Liberec | Hned dvě ceny v tradiční soutěži Stavba Libereckého kraje získala lesní cyklostezka z Nového Boru do Svoru na Českolipsku, kterou za 13 milionů korun vybudoval podnik Lesy ČR.

 

Ceny v osmi kategoriích předali v Oblastní galerii v Liberci zástupci kraje. Veřejnost svým internetovým hlasováním udělila cyklostezce Cenu sympatie a porota pak Cenu doc. Ing. arch. Karla Hubáčka, dr. h. c., v kategorii průmyslových a technologických, dopravních a inženýrských staveb, vodohospodářských a ekologických staveb. Lesy ČR do letošní soutěže přihlásily také malou vodní nádrž Žantov I. a II. na Hořicku.

„Oceněná stavba Lesů ČR je první etapou plánované cyklostezky svaté Zdislavy. Jde o páteřní komunikaci mezi Novým Borem a Bílým Kostelem nad Nisou. Na výstavbě se podílejí také obce,“ uvedl Ludvík Řičář, krajský ředitel podniku Lesy ČR v Liberci. Úsek mezi Novým Borem a Svorem dlouhý 3,2 kilometry začal veřejnosti sloužit na jaře minulého roku. Stezku kromě cyklistů a pěších využívá také lesnická technika při hospodářské činnosti podniku. 

 

 

Zdroj: Metropol

Tématické zařazení:

 » Sport  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření