Fabiána Bytyqi si splnila sen - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Fabiána Bytyqi si splnila sen

foto archiv

Ústecká boxerka Fabiána Bytyqi zvládla životní bitvu v ringu a před domácím publikem se v Ústí nad Labem stala koncem září profesionální světovou šampionkou prestižní organizace WBC.

 

 

Kam míří vaše kariéra poté, co jste v životní bitvě získala pás mistryně světa?

Těžko zatím říct, splnila jsem to nejvíc, co šlo dosáhnout a ještě se z toho teprve pořádně vzpamatovávám. Ale dalším cílem budou určitě obhajoby titulu.

 

Jak výrazně přispěl k vaší gradující kariéře trenér a rovněž vynikající boxer Lukáš Konečný?

Kdyby nebylo Lukyho, tak v životě nedělám profibox. Vybral si mě, otevřel mi dveře do nového světa a předává mi veškeré své zkušenosti. Umí ze mě vyždímat ten nejlepší výkon. Lepšího trenéra jsem si snad ani nemohla přát!

 

Kde jste získala přezdívku Andělská pěst?

Po mém prvním zápase mi volal reportér z televize se slovy: “Koukni večer na zprávy, mám tam pro tebe překvápko!!” A přezdívka byla na světě. Mezi lidmi se ujala, tak už jí používám.

 

Co vás čeká v nejbližší době, tedy kromě oslav titulu v atomweight (atomové) váze?

Teď mě čeká po krátké třídenní pauze návrat do tréninku, do školy… Prostě zpět do stereotypu. Soupeřky určitě trénují, takže musím také! J

 

Jak jste se dostala ke sportu, měla jste nějaký vzor?

Ke sportu jsem se dostala už jako 4letej špuntík. Taťka mě tehdy vzal na karate, a tam to vše odstartovalo. Musím říct, že už odmala jsem měla štěstí na trenéry a chtěla jsem být jako oni. Co řekli, bylo pro mě svaté, a přes to vlak nejel! Takže když nám tenkrát na karate trenér řekl, že doma ve skříni bychom jako správní karatisti měli mít oblečení srovnané v komínkách, přišla jsem domů, přerovnala svojí skříň, a pak jsem ještě stála nad svým mladším bráškou, a nutila ho si tu skříň taky přerovnatJ. Jsem prostě takový pacient!

 

Máte kořeny v Kosovu, jezdíte se tam občas podívat?

Párkrát už jsem v Kosovu byla, je to tam nádherné, a ráda se tam na dovolenou vracím. Všichni jsou extrémně přátelští a je to pro mě takovej jinej svět!

 

Jak těžké je skloubit vysokou školu (ergoterapie na fakultě zdravotnických studií na UJEP) a vrcholový sport?

Je to těžké, ale naštěstí jsou u nás na fakultě tak suproví lidé, že se s nimi dá vždy dohodnout… Když třeba potřebuji jiný termín na přezkoušení, nebo když nejsem kvůli tréninkům schopna splnit povinnou docházku. Zkrátka si nás sportovců váží a jsem za to moc ráda.

 

Vaší zálibou je překvapivě i dobré jídlo…

No, kdo mě zná, tak ví, že jsem schopná jíst za dva chlapy. Můj výdej je při dvou trénincích denně dost vysoký, tak si troufám říct, že si to můžu dovolit. A po zápasech to mám nejraději, to žádnou stravu vůbec neřeším a přijde čas na mé oblíbené věci jako donutky, pizza, burgery..

Zdroj: Metropol

Tématické zařazení:

 » Sport  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření