V Ústí vyroste nový zimní stadion - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

V Ústí vyroste nový zimní stadion

foto archiv

Ústí nad Labem | Dlouho očekávaná a léta žádaná druhá ledová plocha v Ústí nad Labem se stává skutečností. Do dvou let by měla vedle stávajícího zimního stadionu vyrůst nová ledová plocha. O její vybudování se postará společnost PADOK Investments, která do výstavby vloží 80 až 100 milionů korun bez dotací.

 

Podle slov spolumajitele investiční společnosti PADOK Petra Novotného jde o novou generaci stadionů s tím, že projekt je zaměřen především na malé hokejisty, krasobruslaře, bruslení škol a školek či rekreační hráče. „Halu chceme zprovoznit do dvou let. První rok chceme získat stavební povolení a druhý rok stavět. Stavba vznikne na městském pozemku, který si budeme dlouhodobě pronajímat od města. Tento záměr podpořila většina zastupitelů již v květnu letošního roku,“ upřesnil Petr Novotný.

Stávající zimní stadion je přetížený nejen sportovními kluby, ale i kulturními akcemi, které se zde konají. Hlavním partnerem konceptu výstavby stadionů ICERINK je společnost ŠKODA AUTO.  

„Ústí nad Labem je prvním městem mimo hlavní město Prahu, kde postavíme zimní stadion nové generace. Pražskému ICERINKu se daří nadmíru dobře, veřejnost jej kladně přijala, proto věřím, že podobně to dopadne i v Ústí nad Labem,“ říká Petr Novotný. Stavba bude přímo propojena se stávajícím zimním stadionem, aby bylo možné využít v případě potřeby i jeho zázemí. 

Jiří Madar, 1. náměstek primátorky města, připomněl, že Ústí je jediným krajským městem bez druhé ledové plochy. „Malé děti zde trénují již od pěti ráno, aby se vůbec dostaly na led. O školácích ani nemluvím,“ řekl Jiří Madar. Vladimír Evan, jednatel ústeckého Slovanu, potvrdil, že běžným standardem jsou dnes dvě haly s ledem. „Bruslení nelze jinak natrénovat než na ledě. Jsem rád, že po desítkách let slibů se projekt konečně realizuje,“ řekl Vladimír Evan.

„Kladli jsme důraz nejen na to, aby se stavba odlišovala od průměrnosti jiných podobných projektů zvenčí, ale aby se návštěvníci i uvnitř cítili příjemně. Připravili jsme projekt, který pomůže oživit veřejný prostor. Mimořádně důležitá je pro nás kvalita a dlouhá životnost prvků uvnitř budovy,“ říká spolumajitel studia Vrtiška Žák a jeden z autorů projektu Roman Vrtiška.  

Návratnost investice firma odhaduje na dobu deseti let. K ekonomickému provozu mají přispět mimo jiné i úsporné technologie, jejichž dodavatelem jsou společnosti H+H TECHNIKA a PADOK Technology, které zaručují až o 40 % efektivnější provoz z hlediska energií, než bylo dosud u podobných projektů běžné. Veškeré technologické zařízení je rovněž mimořádně ekologické a bezpečné. 

Generálním dodavatelem stavby bude společnost Subterra. Text a foto: top

 

Zdroj: Metropol

Tématické zařazení:

 » Sport  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření