Kraj poskytne dotace na budování dálkových a navazujících cyklotras - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Kraj poskytne dotace na budování dálkových a navazujících cyklotras

foto archiv

Hradec Králové | Vznik nových dálkových a na ně navazujících cyklotras v Královéhradeckém kraji má podpořit 6 745 400 korun z krajského rozpočtu. Podělit by se o ně mělo devět žadatelů. Hodnota všech projektů je téměř 20 milionů korun. Přidělení dotací musí ještě schválit Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje na zářijovém zasedání.

 

„Rozvoj cyklistické infrastruktury patří k dlouhodobým krajským prioritám. Cykloturistika je jedním z nejpopulárnějších segmentů cestovního ruchu. Cyklotrasy ale využívají také naši občané ke každodennímu dojíždění do zaměstnání, do školy nebo za službami a zábavou. Dotace přidělujeme obcím na zpracování projektových dokumentací i vlastní realizace,“ uvedl krajský radní Pavel Hečko, který je odpovědný za oblast regionálního rozvoje, grantů, dotací a cestovního ruchu.

K projektům, jejichž podporu bude schvalovat krajské zastupitelstvo, patří: výstavba cyklostezky Jičín – Nábřeží Kpt. Jaroše, dokumentace k Cyklookruhu Rozkoš, dokumentace dálkové cyklotrasy Odra – Nisa (část Tuř – Jičín – Jinolice), výstavba cyklostezky Stanovice – Žireč, dokumentace cyklopřejezdu na železničním přejezdu číslo P3134, stavba cyklopřejezdu na železničním přejezdu P3134, Cyklotrasa č. 22 Rudník, výstavba cyklotrasy KČT 22 Trutnov – Horní Staré Město a Rozvoj cyklodopravy na Policku.

 

Zdroj: Metropol

Tématické zařazení:

 » Sport  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření