Ústečtí fotbalisté řeší schodek v rozpočtu, přesto válejí - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Ústečtí fotbalisté řeší schodek v rozpočtu, přesto válejí

foto archiv

Ústečtí fotbalisté řeší schodek v rozpočtu, přesto válejí

Ústí nad Labem | Výpadek několik asponzorů způsobil výpadek v rozpočtu druholigových fotbalistů FK Ústí nad Labem v částce přesahující 4,3 milionu korun. Tým, který se loni na poslední chvíli zachránil ve druhé nejvyšší fotbalové soutěži, přesto začal nový ročník nad očekávání skvěle a v současné době se pohybuje na postupové pozici do 1. ligy.

 

Mimořádné tiskové konference se zúčastnili kromě výkonného ředitele Army Ing. Petra Heidenreicha také předseda představenstva Libor Zajíček, ústecká primátorka Věra Nechybová, její 1. náměstek Jiří Madar a hlavní trenér A-týmu Aleš Křeček.

Scházíme se před zápasem podzimu s loňským prvoligistou Brnem. Jsme pyšní na tým, co zatím dokázal. Další věcí je, že zápas vysílá Česká televize. Utkání pro nás bude důležité sportovně i společensky. Společně s trenérem věříme, že prolomíme návštěvnost dva tisíce diváků. Budou otevřeny všechny pokladny, bude zajištěno občerstvení i na protější tribuně, což nebývá zvykem. Prohráli jsme v Českých Budějovicích, hráči ale podali výborný výkon. Doufám, že navážeme na hru z předchozích kol,“ řekl Petr Heidenreich.

„Loni byl stejný rozpočet okolo 18 miliónů Kč, hospodařili jsme s malým přebytkem. Naše aktuální situace vyplývá z výpadku z první poloviny roku 2018 a snížení některých sponzorských částek. Když skončili po sezóně 2017/2018 Jan Martykán a Michal Zeman, což byli nejlépe placení hráči, oběma se nyní více vyplatí chodit do práce. Opravdu v Ústí nad Labem nejsou přeplácení hráči,“ dodal Heidenreich.

Trenér Aleš Křeček dal dohromady tým, který má úspěchy a hrajeme o čelo tabulky. Věřím v návštěvu tři tisíce diváků. Chceme město zbláznit, aby lidé na fotbal přišli. Vzrůstající tendence návštěvnosti je evidentní. Sport je součástí zábavy a je to sociální záležitost. Jsem moc rád, že město v současném vedení se sportu včetně fotbalu věnuje. To, že hrajeme v čele tabulky, je velký úspěch a velká zásluha trenéra a celého realizačního týmu. Není již kde příliš ušetřit,“ míní předseda představenstva Libor Zajíček.

„Máme schodek v rozpočtu, konkrétně 4 350 000,- Kč. Nepodařilo se nám před sezónou dotáhnout některé smlouvy u našich partnerů, jiní nám snížili sumy i v řádech miliónů. Přesto jsme rádi za jakoukoliv částku, kterou dostaneme. Od roku 1992, co se tomu věnuji, podobnou situaci nepamatuji. Bojovat a snažit se ale budeme dál,“ dodal Zajíček.

„Snažíme se také oslovovat potenciální partnery a sami víme, že to je složité. Obdrželi jsme jako Rada města Ústí nad Labem žádost klubu o pomoc. Budeme předkládat návrh na další jednání zastupitelstva, které bude poslední v tomto volebním období. Zastupitelstvo bude rozhodovat o formě výpomoci, půjčky nebo dotace. Domnívám se, že projde forma půjčky. Bylo mi osobně líto, kdyby fotbalový klub po tažení deseti výher v řadě byl ohrožen. Slib pomáhat a podporovat sport dodržíme. Navrhovat budeme o trochu menší částku, je to na diskuzi s panem náměstkem. Přispět celou částkou 4 350 000,- Kč by bylo příliš štědré,“ nechala se slyšet primátorka Věra Nechybová, která na duel s Brnem také přislíbila svou účast.

 „Tyto věci kabinu a hráče neovlivňují, chci udržet kabinu v klidu a dobré náladě jako dosud. Byl bych hodně rád, kdyby se vytvořila nějaká dlouhodobější koncepce, aby to mělo nějaký smysl,“ vyjádřil se také kouč Aleš Křeček.

Zdroj: Metropol

Tématické zařazení:

 » Sport