Skvělá bronzová jízda Jakuba Kornfeila - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Skvělá bronzová jízda Jakuba Kornfeila

foto Honza Král

Brno | Jedenáct let čekali fanoušci na pódiové umístění českého závodníka při Grand Prix České republiky. To utnul Jakub Kornfeil, který v letošním domácím závodě třídy Moto3 podal velmi dobrý výkon a cílovou rovinkou projel jako třetí v pořadí. Kornfeil tak navázal na skvělou sobotní kvalifikaci, kterou dokázal vůbec jako první český pilot v Brně vyhrát.

 

Kornfeil do závodu odstartoval výborně a v úvodních dvou kolech si držel první pozici a slušný náskok. Ve čtvrtém kole přišel propad pořadím, kdy český pilot klesl na čtvrté místo a posléze se pohyboval okolo sedmé pozice. Odtud se Kornfeil postupně dokázat probojovat zpět, aby v závěrečných kolech klání třídy Moto3 absolvoval celou řadu atraktivních soubojů o vítězství. Cílovou rovinkou v posledním kole projel na konečném třetím místě. První vítězství v kariéře si připsal Fabio di Giannantonio, na druhém místě dojel Aron Canet. Filip Salač, který jel na divokou kartu, skončil na čtyřiadvacátém místě.

V závodu královské kubatury MotoGP obsadil domácí pilot Karel Abraham 18. místo. Zvítězil Andrea Dovizioso, pro kterého to bylo vůbec první vítězství na brněnské trati a zároveň druhé vítězství v letošní sezóně. Třídu Moto2, ve které nestartoval žádný český jezdec, vyhrál Miguel Oliveira před Lucou Marinim. Třetí místo obsadil italský jezdec Francesco Bagnaia.

Letošní návštěvnost se vyšplhala přes 187 tisíc diváků. „S průběhem Grand Prix České republiky 2018 můžeme být z organizačního pohledu spokojeni. V porovnání s loňským rokem se přímo na místě akce prodalo více vstupenek, k mírnému poklesu došlo v rámci předprodeje. Výsledek je nicméně v konečném součtu podobný jako v roce 2017,“ popsal tajemník Spolku pro GP ČR Brno Adam Svoboda. Foto: Honza Král

 

 

Zdroj: Metropol

Tématické zařazení:

 » Sport