Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem zpestří nová appka - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem zpestří nová appka

Foto archiv

Ústí nad Labem | Na sever Čech letos ti nejlepší světoví vytrvalci zavítají v rámci Mattoni 1/2Maraton už poosmé a opět se pokusí překonat hodinovou hranici i rekord závodu.
V Ústí se zkrátka v sobotu 15. září poběží hodně rychle! Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem se od svého prvního ročníku v roce 2011 v posledních letech zařadil mezi vůbec ty nejrychlejší na světě a organizátoři věří, že i letošní ročník závodu přinese rekordní časy.

 

„V posledních dvou letech se v Ústí vždy běžely časy pod jednu hodinu. I letos jsme se proto snažili trať připravit tak, aby byla co nejrychlejší, s největší pravděpodobností už na ni nedojde k žádným změnám,“ uvádí Tomáš Coufal, technický ředitel závodu. Běžci se tak mohou opět těšit na start z Mírového náměstí, proběhnutí areálem chemičky, po Labské stezce až k hradu Střekov a zpět do centra.  Rychlý půlmaratonský okruh bez jediné dlažební kostky si jistě užijí také handbikeři během závodu SPOLCHEMIE Český pohár v HANDBIKE.

Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem už vyhlíží také jeho pravidelný účastník a radní města Ústí nad Labem Lukáš Konečný.  „Ústecký půlmaraton je skutečně významným sportovním svátkem v našem městě, kterého již pravidelně účastní špičkoví běžci i ti, kteří u nás běží pro radost.  Je mi ctí, že jsme spolupořadatelem akce s věhlasem zlaté známky, a osobně se znovu těším na nezapomenutelnou atmosféru celého závodu. Jsme městem sportu a sportovce podporujeme i finančně. Mám radost z toho, že se nám ve městě daří díky naší podpoře i díky takovýmto sportovním akcím navyšovat množství sportujících dětí, protože sportování je nejlepší zdravotní prevencí a prevencí proti nežádoucím vlivům, " řekl Konečný.

I pro letošní ročník si organizátoři připravili i letos celou řadu novinek. Jednou z největších inovací bude nová běžecká aplikace. „Aplikace ulehčí vyzvedávání startovního čísla a běžci v ní najdou všechny důležité informace a výhodné nabídky od našich partnerů. Zejména divákům pak bude sloužit živé sledování  běžců a jejich výsledků včetně odhadu času doběhu do cíle,“ uvádí koordinátor závodů RunCzech Tomáš Mirovský. Aplikace bude dostupná ke stažení pro operační systémy iOS i Android.

Další vítanou změnou bude možnost přeregistrace závodníků. „Přeregistrace bude možná u všech závodů, takže dříve registrovaní běžci a běžkyně nemusí mít strach, co s registrací v případě, že budou mít zdravotní komplikace, chystat svatbu nebo třeba očekávat přírůstek do rodiny,“ dodává Mirovský.

Osmý ročník Mattoni 1/2Maratonu Ústí nad Labem se rozeběhne v sobotu 15. září a v přímém přenosu ho bude vysílat Česká televize. Než se do ulic pustí půlmaratonci, šanci dostanou nesoutěžní běžci – dm rodinný běh určený nejen dětem a jejich rodičům nabízí nenáročnou tříkilometrovou trať. Zájemci o startovní číslo se mohou stále registrovat na webu www.runczech.com, v současnosti zbývá už jen polovina startovních čísel.

 

 

Zdroj: Metropol

Tématické zařazení:

 » Sport