Město Česká Lípa chce sportující děti a mládež - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Město Česká Lípa chce sportující děti a mládež

Foto archiv

Česká Lípa | O 1,3 milionu korun byl oproti loňskému roku navýšený letošní dotační program v oblasti sportu v České Lípě. Finanční prostředky v něm tak dosáhnou částky 10,5 milionu korun a stává se z něj tak nejvýraznější dotační program.

 

„Dotace do sportu dáváme hlavně na sportování dětí a podporu výkonnosti, ale v posledních letech i na sportování dospělých, handicapovaných a seniorů. Podle statistik začalo v České Lípě sportovat o pětistovku dětí víc, to je skvělá zpráva. Ať už si vyberou hokej, florbal, tanec nebo mažoretkový sport, město přispívá výrazně na to, aby se mohly ve vybraném sportu rozvíjet a kluby měly podporu. Systém je transparentní a spravedlivý pro všechny kluby, skoncovali jsme už před třemi roky se zvýhodňováním,“ říká starostka Romana Žatecká.

Dotace města do sportu se dělí do pěti kategorií:

·         dotace na podporu celoroční činnosti sportovních organizací – 8 450 000 Kč (maximální výše dotace v jednotlivém případě 1 690 000 Kč a zároveň pro jednotlivého žadatele a jeden druh sportu 845 000 Kč)

·         dotace na realizaci sportovních soutěžních akcí pořádaných na území města Česká Lípa – 600 000 (max. výše jednotlivé dotace 100 000 Kč)

·         dotace na podporu handicapovaných sportovců – 150 000 Kč (max. výše jednotlivé dotace 50 000 Kč)

·         dotace na podporu sportovních kolektivů a vrcholových sportovců jednotlivců v kategorii dospělých – 1 100 000 Kč (max. výše jednotlivé dotace je 10 000 Kč u žadatele – sportovního kolektivu - nesplňujícího podmínku pravidelné účasti na minimálně krajských sportovních soutěžích v kalendářním roce předchozím i současném; 100 000 Kč u vrcholových sportovců jednotlivců a 200.000 Kč u sportovních kolektivů splňujících podmínku pravidelné účasti na minimálně krajských sportovních soutěžích v kalendářním roce předchozím i současném)

·         dotace na podporu sportovců jednotlivců v kategorii dospělých, veteránů a neregistrovaných dospělých sportovců – 200 000 Kč (max. výše jednotlivé dotace 20 000 Kč).

„Poslední tři roky dáváme do dotací sportu stále více peněz, po předchozím vedení jsme začínali na osmi milionech, dnes jsme na maximu financí, které do sportu, jako neinvestiční dotace, šly. Chceme zdravé děti a mládež, proto je naše podpora sportu tak zásadní,“ dodává místostarosta Juraj Raninec

Žádosti o dotaci do tohoto programu budou přijímány od 24. ledna do 14. února 2018. Zdroj: Město Č. Lípa

 

 

 

 

Zdroj: Metropol

Tématické zařazení:

 » Sport