Fotbalové Teplice vyhlížejí pohárovou Evropu - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Fotbalové Teplice vyhlížejí pohárovou Evropu

zdroj: FK Teplice

Teplice | Finančně stabilizovaný tým FK Teplice chce v nové prvoligové sezoně navázat na loňské výsledky a navíc proniknout do pohárové Evropy, která mu předchozí ročník jen těsně unikla. V rámci dnešní předligové...

 

tiskové konference to uvedl předseda představenstva fotbalového klubu Pavel Šedlbauer s tím, rozpočet na sezonu je stejný jako loni, tedy kolem 70 milionů korun.
Ředitel klubu Petr Hynek představil nového generálního partnera mužstva, kterým se stala společnost Bohemia Healing Marienbad Waters a.s. vyrábějící například Bílinskou kyselku či Zaječickou hořkou. „Vážíme se navýšení spolupráce s tímto partnerem, s nímž řadu let spolupracujeme,“ uvedl Petr Hynek. Teplický tým navíc vstoupí do nové sezony v nových dresech a také s novým oblečením, od 1. července obléká teplické A mužstvo sportovní značka Puma. 
Trenér Daniel Šmejkal si pochvaloval vydařenou šestitýdenní přípravu zahrnující i dvě soustředění v Písku a v Modré. „Na vydařené jaro uplynulého ročníku chceme stavět. Věřím, že tým bude „hladový“ každou minutu a na hřišti to bude znát. Mužstvo na poháry má, buď z ligy, nebo z domácího poháru, ale nyní vše začíná od nuly. Náš první soupeř Slavie prokazuje stabilně velkou kvalitu, ale doufám, že mu to v utkání zkomplikujeme,“ věří Daniel Šmejkal.
„Udržet jarní formu nebude lehké, ostatní týmy už nás budou vnímat jinak než loni,“ řekl Pavel Šedlbauer. Teplice opustili Vachoušek s Nivaldem, přišlo několik mladých hráčů a pětatřicetiletý Jan Rezek, který by měl nahradit lídra Štěpána Vachouška. 
Během příštího týdne se na Stínadlech rozběhne měsíční rekonstrukce sociálních zařízení, po které fanoušci dlouhodobě volali. Novinkou je také lákadlo v podobě vozu Ford Ka+ od společnosti AUTO IN, s nímž odjede vylosovaný fanoušek, pokud návštěvnost překročí 8.000 diváků. Pokud bude ještě o čtyři tisíce fanoušků vyšší, jeden šťastlivec získá nový Ford Focus. Při více než pětitisícové návštěvě dostane výherce dárkový poukaz v hodnotě 5 tisíc korun do obchodního centra Olympia Teplice.
V sobotu od 20.00 hod. se Tepličtí představí v Edenu proti mistrovské Slavii, první domácí duel je čeká o týden později proti pražské Dukle (17.00 hod.).

Zdroj: Tomáš Prchal

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Sport  

 » Kraje  » Ústecký