Běh o život deset let pomáhá chomutovské onkologii - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Běh o život deset let pomáhá chomutovské onkologii

zdroj: KZ

Chomutov | Již podesáté vyrazil napříč Českou republikou Miroslav Kalina z Loun, aby podpořil Onkologické oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Chomutov, o. z., v rámci projektu Běh o život. Za dobu konání...

 

akce přispěl zdravotnickému pracovišti více než milionem korun.
Miroslav Kalina je bývalým onkologickým pacientem chomutovské onkologie, který ve svých třiceti letech, po těžké nemoci, začal znovu nabírat fyzičku a tvrdě na sobě pracovat. „Letos jsem jel celou trasu poprvé na kole. Protože jsem pořád běhal, oddělal jsem si Achillovu šlachu. Založil jsem tak novou tradici, kdy bych chtěl jet příští rok znovu. Až mi odejdou nohy, tak si koupím handbike,“ řekl v cíli se smíchem Miroslav Kalina.
Za pět dní ujel neuvěřitelných osm set osmdesát kilometrů. „Nejvíce mi chyběla manželka, když jsem jel sám bez doprovodu. Jet trasu na kole bylo horší než ji běhat. Na zádech jsem měl s výbavou osmikilový batoh, kdy s touto zátěží šlapat kopce v Orlických horách a Jeseníkách není legrace,“ doplnil Kalina.
Cílem Běhu o život je podpora a zkvalitnění léčebných podmínek a zdravotnického vybavení chomutovského onkologického oddělení. Letos přímo na lounském náměstí Petr Kalina předal šek paní primářce MUDr. Martině Chodacké na třicet tisíc korun. „Díky aktivitě  pana Kaliny došlo  k výraznému zpříjemnění prostředí zejména na lůžkové části chomutovského onkologického oddělení, jako bylo dovybavení pokojů televizory, rekonstrukce sociálních zařízení včetně  kuchyňky. Symbolickým vyjádřením poděkování celého onkologického oddělení Miroslavu Kalinovi bylo předání obrazu se sportovní tematikou, která je mu velmi blízká,“ uvedla primářka Onkologického oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., a Nemocnice Chomutov, o. z., MUDr. Martina Chodacká.
Přivítat Miroslava Kalinu v cíli a zatančit mu přišly členky klubu BeFit Louny, které 9. září od 15.00 hodin uspořádají na lounském letním cvičišti ve prospěch chomutovské onkologie akci pod názvem Memoriál pro Péťu. „Pro návštěvníky bude připraveno cvičení lekce Zumby, jízda na kole, které se Miroslav účastní, běh s kočárky a další aktivity,“ pozvala závěrem na akci všechny v cíli Ing. Andrea Kloučková z BeFit Louny.

Zdroj: KZ

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Sport  

 » Zdraví  » Zdraví  

 » Charita  

 » Kraje  » Ústecký