Prezident Zeman se dnes vrátí na Hrad, jmenuje rektory a předá šek Klokánkům - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Prezident Zeman se dnes vrátí na Hrad, jmenuje rektory a předá šek Klokánkům

Zdroj: Wikimedia

26. ledna 2022, 10.05 | Prezident Miloš Zeman bude dnes po několika měsících úřadovat z Pražského hradu. V sídle prezidentů jmenuje nové rektory a Fondu ohrožených dětí Klokánek tradičně předá šek na peníze z prezidentského fondu.

 

Zeman se na Pražský hrad vrací poprvé po asi pěti měsících. Poslední veřejná aktivita prezidenta, o které jeho kancelář informovala, se na Hradě uskutečnila na konci loňského srpna. V polovině září byl Zeman poprvé hospitalizován, do nemocnice se opět vrátil 10. října. Od propuštění pobývá v Lánech, kde o něj pečují zdravotní sestry.

 

Na Hrad se dnes Zeman vrátí kvůli novým rektorům. Na jmenování jich celkem čeká 11. Zástupci v akademických senátech čtyř vysokých škol do funkce zvolili dosavadní rektory, u dalších sedmi vysokých škol se jejich šéfové vystřídají. Například rektora Univerzity Karlovy (UK) Tomáše Zimu má od února nahradit jako první žena v čele této školy Milena Králíčková.

 

Zeman dnes také na Hradě předá dar v podobě šeku Fondu ohrožených dětí. Klokánkům začal posílat každoročně peníze v prosinci 2015, kdy změnil účel svého fondu. Ten byl původně určen na umořování státního dluhu. Klokánům věnoval i přebytky z obou prezidentských kampaní. Naposledy Zeman peníze fondu daroval v prosinci 2020, kdy jeho zástupcům společně s dcerou Kateřinou předal šek na 1,5 milionu korun.

Zdroj: ČTK

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Politika  

 » Kraje  » Praha  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření