Koalice projedná s odbory a zaměstnavateli testování ve firmách a program vlády - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Koalice projedná s odbory a zaměstnavateli testování ve firmách a program vlády

4. ledna 2022, 12.15 | Předsedové stran vládní koalice dnes se zástupci zaměstnavatelů a zaměstnanců proberou chystané testování na covid-19 ve firmách. Má začít ve druhé polovině ledna. Lídři koalice také požádají o náměty k přípravě programového prohlášení, které plánují předložit Sněmovně před hlasováním o důvěře kabinetu 12. ledna.

 

"Vycházíme z již schváleného a důkladně prodiskutovaného koaličního programu," řekl k přípravě programového dokumentu v pondělí premiér Petr Fiala (ODS). Koaliční program podepsali lídři koalice začátkem listopadu.

 

Podle předsedy poslanců KDU-ČSL Marka Výborného, který se večerního jednání širšího vedení koalice Spolu s Piráty a Starosty zúčastní, je ambicí kabinetu uzavřít přípravu prohlášení dnes, aby byl do příštího týdne dostatek času na korektury, tisk a další procedury. Ve formátu K15 se podle koaliční smlouvy scházejí předsedové stran a dva další zástupci za každou stranu. Dosud se nejčastěji koaliční schůzky konaly ve formátu K5, který zahrnuje pouze stranické předsedy.

Zdroj: ČTK

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Politika