Opakované volby v Lužici na Mostecku znovu vyhrálo Sdružení Lužice a Svinčice - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Opakované volby v Lužici na Mostecku znovu vyhrálo Sdružení Lužice a Svinčice

12. prosince 2021, 21.39 | Opakované volby v Lužici na Mostecku znovu vyhrálo Sdružení Lužice a Svinčice vedené starostou Jindřichem Johnem. Získalo 56,73 procenta hlasů a stejně jako v roce 2018 tak má v sedmičlenném zastupitelstvu čtyři mandáty. Druhá skončila kandidátka Obec pro lid, které hlas dalo 43,27 procenta voličů, v zastupitelstvu tak bude mít tři zástupce. Podle údajů na volby.cz přišlo k opakovaným volbám 76,7 procenta voličů, v řádných volbách byla účast nižší - 71,75 procenta.

 

V Lužici na Mostecku se v sobotu musely volby do obecního zastupitelstva opakovat, protože v červenci tam rezignovali všichni tři zastupitelé zvolení za uskupení Občané městu, město občanům a nikdo je už nenahradil. Počet zastupitelů v obci s 550 obyvateli tak klesl pod pět a lidé museli k volbám znovu. Dva ze zastupitelů, kteří v létě rezignovali, se znovu ucházeli o místo v zastupitelstvu na kandidátce Obec pro lid, mandát ale nezískali.

 

Nová obecní zastupitelstva volili v sobotu také obyvatelé v obcích Nová Ves na Liberecku, Rovná na Pelhřimovsku a Komňa na Uherskohradišťsku.

Zdroj: ČTK

Tématické zařazení:

 » Politika  

 » Kraje  » Ústecký  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření