Babiš odmítá být v jedné vládě se Šmardou - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Babiš odmítá být v jedné vládě se Šmardou

Praha I Buď já nebo on! Asi tímto způsobem upozornil premiér Andrej Babiš na možné jmenování Michala Šmardy ministrem kultury. Jak pro TV Prima v pátek uvedl, odmítá být v jedné vládě s kandidátem, kterého stůj co stůj prosazuje koaliční partner ČSSD.

 

Šmarda, kterého odmítá jmenovat ministrem i prezident Miloš Zeman není podle Andreje Babiše dobrý kandidát a na základě jeho mediálních vystoupení má obavu z toho, že by ve vládě jenom kritizoval.

 

Věci kolem výměny ministra kultury chce premiér vyřešit příští týden, kdy se setká s prezidentem Zemanem. Prezident má v úterý schůzky také se zástupci některých opozičních stran.

 

„Já sdílím stejný názor jako pan prezident, že pan Šmarda hlavně po jeho nespočetných mediálních vystoupeních není dobrý kandidát," řekl premiér na Primě.

 

„Já říkám za sebe, s tímhle pánem já ve vládě nebudu. Takže to není už dneska problém pana prezidenta, je to i můj problém. Já mám obavu, že na základě jeho vystoupení by ve vládě jenom kritizoval," doplnil Babiš.

 

Premiér neupřesnil, jaké Šmardovy výroky má na mysli. Spor o nového ministra trvá čtvrt roku. Zeman v polovině prázdnin po dvou měsících od doručení návrhu premiéra odvolal ministra kultury Antonína Staňka (ČSSD), ohledně jeho nástupce se ale slíbil vyjádřit až v polovině srpna. Ve středu pak uvedl, že Šmarda je odborně nekompetentní, protože se nikdy nezabýval problematikou české kultury.

Zdroj: Metropol / foto: archiv

Šmarda je jediným kandidátem ČSSD na post ministra kultury

Tématické zařazení:

 » Politika  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření