Ředitel ŘSD Kováčik končí! Ve funkci dlouho nevydržel! - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Ředitel ŘSD Kováčik končí! Ve funkci dlouho nevydržel!

Praha I Ředitel Ředitelství silnic a dálnic Pavol Kováčik ve své funkci končí. Podle oficiálního sdělení ministerstva dopravy je to na jeho vlastní žádost. Důvodem jsou prý zdravotní důvody samotného ředitele. To je ovšem otázkou?

 

Pavol Kováčik jen pár dní, co prohlásil, že by z ŘSD rád udělal akciovku, aby se zefektivnila jeho práce, skončil. Zdravotní důvody jsou oficiálním stanoviskem, ovšem v kuloárech ŘSD i ministerstva se hovoří o "tlaku" na Kováčika, aby odešel. Zprávu jako první přinesl server zdopravy.cz 

 

Ministr dopravy Vladimír Kremlík jej z funkce uvolní. Poděoval mu za dosavadní spolupráci a sdělil, že jeho důvody chápe. Řízením ŘSD pověřil Radka Mátla, současného šéfa výstavby.

 

„Pan Mátl pracuje na ŘSD patnáctým rokem a do detailu zná připravované stavby, ale hlavně všechna úzká místa jejich přípravy. Konzultovali jsme s ním i legislativní změny, které povedou k podstatnému zjednodušení a zrychlení přípravy staveb dálnic a silnic. Je to zároveň člověk, který má mezi lidmi v ŘSD profesní i lidský respekt a mám u něj záruku, že povede investorskou organizaci v nastaveném kurzu: tedy rychle a kvalitně dokončit modernizaci D1, dostavět dálniční síť ČR a ulevit městům a obcím výstavbou obchvatů,“ řekl k pověření ministr dopravy Vladimír Kremlík.

 

Kováčik nastoupil na ŘSD 3. května, šlo o první personální změnu po výměně ministra dopravy. Bývalý generální ředitel Jan Kroupa podle svých slov chtěl už skončit, protože se cítil unavený. Kremlík při jmenování Kováčika uvedl, že si od něj slibuje  „nové impulsy“, lepší informovanost řidičů, zrychlení staveb či důkladnější kontrolu.

 

Kováčik v minulosti působil na Slovensku jako náměstek pro výstavbu v Národní dálniční společnosti, od loňského roku je předsedou dozorčí rady SFDI a současně prezidentem slovenského svazu podnikatelů ve stavebnictví. Podle informací deníku Zdopravy.cz ho na post prosazoval především poslanec ANO Martin Kolovratník.

Zdroj: Metropol / foto: archiv MD

Tématické zařazení:

 » Politika  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření