Babišův velký den: Odlétá za Donaldem Trumpem do USA - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Babišův velký den: Odlétá za Donaldem Trumpem do USA

Washington I Pro Andreje Babiše, jeho ženu Moniku i doprovodný tým nastal velký den. Premiér se vydal do USA na návštěvu Bílého domu, kde jej přivítá sám prezident Donald Trump. Ve Washingtonu čeká na premiéra a celou delegaci třídenní nabitý program.

 

Andrej Babiš navštíví Kongres, univerzitní půdu i utkání basketbalové ligy. „S Donaldem Trumpem chci hovořit hlavně o vzájemném obchodu EU a ČR s USA, o spolupráci v rámci NATO. Také o kybernetické bezpečnosti, situaci na Blízkém východě, ale taky o dění ve Venezuele,” prohlásil před odletem předseda vlády.

Ještě než se český premiér setká s americkým prvním mužem, bude jednat v americké obchodní komoře a navštíví také Marylandskou univerzitu, kde ho zajímá její program pro umělou inteligenci. 

Večer pak půjde na basketbalové utkání mezi domácími Wizards a Mavericks z Dallasu.

V pátek se Andrej Babiš vydá do Kongresu. Zde se setká s předsedkyní Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiovou a s vůdcem republikánské menšiny v dolní komoře Kevinem McCarthym.

V itineráři české delegace je také návštěva památníku T.G. M. v den narozenin prvního československého prezidenta, památníku 11. září a exkurze v IT střediscích.

Babiš nezastíral, že se na návštěvu USA on i jeho choť těší, a že to pro ně, především návštěva v Bílém domě a schůzka s prezidentem, bude dalším životním zážitkem.

Zdroj: Metropol / foto: archiv Nova, Facebook

Na návštěvu USA se Andrej Babiš vydal se svou ženou Monikou

Premiér se na návštěvu USA hodně těšil

Tématické zařazení:

 » Politika  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření