Senát zvolil nové vedení, předsedou se stal Jaroslav Kubera - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Senát zvolil nové vedení, předsedou se stal Jaroslav Kubera

foto Senát ČR

Praha | Na ustavující schůzi Senátu byl dnes zvolen nový předseda horní komory Parlamentu. Se ziskem 46 hlasů se jím stal stávající místopředseda Jaroslav Kubera. Ten tak střídá ve funkci dosavadního předsedu Milana Štěcha.

 

Místopředsedy byli zvoleni senátoři Jan Horník a Jiří Růžička (za STAN), Jiří Oberfalzer (za ODS), Miluše Horská (za KDU-ČSL a nezávislé) a Milan Štěch (za ČSSD).

Jaroslav Kubera získal ve druhém kole volby 46 z 80 odevzdaných hlasů senátorek a senátorů. Dosavadní místopředseda chce navázat na práci Milana Štěcha, který byl šéfem Senátu 8 let. „Hlavní poslání horní komory Parlamentu v tomto volebním období je ochrana Ústavy, demokracie a svobody. Velice oceňuji práci předchozích předsedů Senátu a vím, že nebude snadné na ni navázat. Vzdal jsem se ale všech ostatních aktivit, abych mohl pracovat pouze pro Senát. Přerod politika ve státníka není jednoduchý, ale jsem přesvědčen, že díky svým zkušenostem jsem takového přerodu schopen,“ uvedl nový předseda Senátu Kubera po oznámení výsledků volby. Zdroj: Senát ČR

 

Zdroj: Metropol

Tématické zařazení:

 » Politika  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření