Hnutí Čisté Ústí představilo lídry do komunálních voleb - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Hnutí Čisté Ústí představilo lídry do komunálních voleb

Foto archiv

Ústí nad Labem | Hnutí Čisté Ústí, které vzniklo počátkem léta 2014 jako protiváha zavedeným politickým stranám, představilo lídry své kandidátky. Hnutí Čisté Ústí se připravuje ucházet o přízeň voličů ve všech čtyřech městských volebních obvodech a ucházet se hodlají rovněž o křesla na magistrátu.

 

Lídrem kandidátky do magistrátu a kandidátem na primátora je Tomáš Vandas z DSSS, na druhém místě kandiduje předsedkyně hnutí Čisté Ústí Jana Brambaški a na třetím místě je fotbalový internacionál Emil Rilke.
Předvolební kampaň hnutí bude založena především na kontaktu s občany a diskusi, jakými konkrétními kroky chce hnutí svůj volební program naplňovat. "Zneužívání sociálních dávek se dotýká každého z nás. Politická odpovědnost vedení města vůči svým slušným občanům je v současné době nulová. Svou prací na magistrátu chceme dosáhnout toho, aby Ústečané byli opět hrdí na své město a své volené představitele," říká lídr kandidátky Tomáš Vandas.
Mezi základní programové priority hnutí Čisté Ústí patří absolutní čistota veřejných prostranství a čistota v prostředcích hromadné dopravy - svými opatřeními chce hnutí zabránit dalším epidemiím žloutenky. Ve svém programu dále prosazují zavedení bezplatného jízdného v MHD pro děti, mládež a seniory, parkování zdarma na veřejných parkovištích pro občany města a například také zajistit více míst v mateřských školách tak, aby rodiče dětí nemuseli cestovat za volnými místy přes půl města.
"Chceme, aby rozpočet Ústí nad Labem nezatěžovali paraziti, chceme, abychom měli město na takové úrovni, jaké si svým významem zaslouží," přibližuje lídr kandidátky Tomáš Vandas program hnutí s tím, že program je určen pro všechny slušné obyvatele Ústí.
Další své kandidáty  hnutí Čisté Ústí představí v následujících dnech na internetových stránkách www.cisteusti.cz.

Zdroj: Metropol

Tématické zařazení:

 » Politika