Senát ocenil dlouholetou práci starostů - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Senát ocenil dlouholetou práci starostů

zdroj: Eva Davidová

Praha | Senát ocenil dlouholetou práci starostek a starostů z celé České republiky. Setkání ve Valdštejnském paláci se zúčastnili zástupci měst a obcí, kteří v jejich čele působí nepřetržitě dvacet a více let. Sobotní...

 

setkání bylo vůbec první příležitostí, při níž byli oceněni dlouholetí zástupci měst a obcí. „Z různých průzkumů vyplývá, že se starostové a obecní zastupitelstva těší největší důvěře obyvatel. A to zřejmě proto, že se jim daří aktivně zlepšovat vybavenost našich měst, městysů a obcí, navíc proměňují také vztahy mezi lidmi,” konstatoval místopředseda Senátu Jiří Šesták, který pozvání inicioval. Jeho prostřednictvím vyjádřili představitelé horní komory poděkování za dlouholeté působení starostek a starostů v zastupitelských úřadech.
 
Při setkání poděkoval starostům také předseda Senátu Milan Štěch, který uvedl: „Starostové jsou nejblíže občanům, které zastupují. My v Senátu máme ke starostům velmi blízko, a to i proto, že mezi senátory je velký podíl současných nebo bývalých starostů. Snažíme se jim co nejvíce naslouchat a pomáhat. Připomínky starostů jsou často podnětem pro vrácení zákonů se změnou zpět do Poslanecké sněmovny. Ti, kteří slouží svým obcím více než dvacet let a to mnohdy 24 hodin denně, 365 dní v roce, jsou mimořádnými osobnostmi, které vedou své obce tak, že znovu získávají podporu svých občanů. Za to jim je třeba poděkovat a ocenit jejich práci.“ Z oblasti jižních Čech byl mezi jinými oceněn Filip Mencl, starosta obce Novosedly nad Nežárkou. Ten k setkání dodal: „Potěšilo mě, že si Senát vzpomněl také na starosty. Baví mě život, a tím pádem mě baví život v obci. A to je ten hlavní důvod, proč to dělám.“ Na komunální úrovni pracují téměř tři stovky zástupců, kteří jsou dvacet i více let opakovaně voleni do starostenských úřadů. Na pozvání Senátu jich zde ocenění převzalo více než sto.

Zdroj: Eva Davidová

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Politika  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření