Unikátní setkání v Senátu - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Unikátní setkání v Senátu

zdroj: Eva Davidová

Praha | V sobotu 30. září se v sídle Senátu uskuteční setkání starostek a starostů z celé České republiky. Zúčastní se ho zástupci měst a obcí, kteří v jejich čele působí nepřetržitě dvacet a více let. Unikátní setkání...

 

bude vůbec první příležitostí, kde se dočkají ocenění starostové, kteří úspěšně pracují v čele zastupitelstev více než 20 let. „Z různých průzkumů vyplývá, že starostové a obecní zastupitelstva se těší největší důvěře obyvatel. Z osobních setkání se starosty mého volebního obvodu vím, jak se tam, kde se daří zlepšovat vybavenost našich měst, městysů a obcí, proměňují také vztahy mezi lidmi. Zásluhu na tom mají především právě aktivní starostky a starostové, kteří tak zcela naplňují známé přikázání z kutnohorské Konšelské desky „obci své starosti podrob“. To mne přivedlo k myšlence uspořádat v Senátu společenské setkání se starostkami a starosty, kteří ve svém úřadu působí nepřetržitě dvacet a více let a s úctou jim za jejich práci poděkovat,“ uvedl místopředseda Senátu Jiří Šesták, který setkání inicioval. 
 
„Informaci o délce trvání služby jednotlivých starostů ovšem podle mých zjištění neeviduje ani ministerstvo vnitra ani žádný jiný úřad. Proto jsme letos na jaře oslovili všech 6257 měst, městysů a obcí České republiky a díky tomu víme, že v naší zemi pracuje minimálně 270 osobností, které jsou dvacet i více let svými spoluobčany opakovaně voleni do starostenských úřadů. Plánované setkání právě s těmito osobnostmi je výraz poděkování a respektu Senátu k jejich práci,“ popsal místopředseda Senátu Šesták, který ocení starosty spolu s předsedou Senátu Milanem Štěchem.

Zdroj: Eva Davidová

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Politika  

 » Kraje  » Praha  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření