Ministerstvo spravedlnosti: Zaměstnávání odsouzených osob se vyplatí - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Ministerstvo spravedlnosti: Zaměstnávání odsouzených osob se vyplatí

zdroj: Ministerstvo spravedlnosti ČR

Praha | Ministerstvo spravedlnosti učinilo další zásadní krok ke zvýšení zaměstnanosti osob ve výkonu trestu či se záznamem v Rejstříku trestů. Ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí a Ministerstvem...

 

pro místní rozvoj vypracovalo metodický pokyn pro zadavatele veřejných zakázek.
Ti budou mít nově možnost stanovit zaměstnání určitého počtu odsouzených ve výkonu trestu odnětí svobody nebo osob se záznamem v Rejstříku trestů jako zvláštní podmínku plnění veřejné zakázky nebo jako jedno z kritérií posuzované kvality.
Metodika obsahuje praktické rady a postupy pro zadavatele veřejných zakázek včetně popisu konkrétních kroků, které musí provést při svém rozhodování o vhodnosti zahrnutí těchto podmínek nebo kritérií do zadávací dokumentace. Součástí jsou také názorné ukázky zadávacích řízení a početné příklady dobré praxe. Materiál se bude dále upravovat podle potřeb aplikační praxe, na kterou může pružně reagovat.
„Jsem velmi rád, že veřejní zadavatelé budou mít nově tuto možnost, která inspiruje subjekty nejen veřejného prostoru, ale svým příkladem podpoří i zaměstnávání vězňů v sektoru soukromém,“ uvedl ministr Robert Pelikán.
Kromě zmíněných ministerstev se na tvorbě metodiky podíleli zástupci Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, Vězeňské služby ČR, Probační a mediační služby a Ministerstva průmyslu a obchodu. S materiálem se také seznámili zástupci neziskového sektoru a mohli se k jeho obsahu vyjádřit.

Zdroj: Ministerstvo spravedlnosti ČR

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Politika  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření