KDU-ČSL: Celostátní konference podporuje dlouhodobou spolupráci s hnutím Starostové a nezávislí - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

KDU-ČSL: Celostátní konference podporuje dlouhodobou spolupráci s hnutím Starostové a nezávislí

zdroj: KDU

Česká republika | Celostátní konference KDU-ČSL se na svém sobotním jednání usnesla na podpoře dlouhodobé spolupráce s hnutím Starostové a nezávislí (STAN) a tato konference dále pověřila předsednictvo...

 

strany jednáním o spolupráci ve volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2017 formou volební koalice (KDU-ČSL a STAN).

„Na jednání celostátní konference byl pozván předseda hnutí Starostové a nezávislí Petr Gazdík, který řekl důvody, proč by bylo dobré, abychom spolupracovali. Hovořili jsme o formě, debata byla velmi otevřená a celostátní konference se nakonec usnesla na dlouhodobé spolupráci s hnutím Starostové a nezávislí. Dále pověřila předsednictvo, aby se STAN vyjednávalo o spolupráci do voleb do Poslanecké sněmovny v roce 2017 ve formě přímé volební koalice KDU-ČSL a STAN. Petru Gazdíkovi jsem již poslal zprávu a budeme jednat se STAN, zda je tato forma spolupráce pro ně ta, o které budou chtít vyjednávat. Koalici jsme zatím neschválili, je to věc, o které se se STAN chceme bavit,“ řekl Pavel Bělobrádek, předseda KDU-ČSL.

Podle Mariana Jurečky se chce strana vážně poprat o první místo ve volbách. „Chceme, aby v České republice byla silná a výrazná alternativa pro voliče, kteří se neztotožňují se socialistickým proudem, který dnes prezentuje ČSSD a se stranou, která nenabízí mnoho demokratických prvků. Chceme silnou spolupráci stran, které mají společný programový i hodnotový základ. Spolupracujeme už dnes na mnoha úrovních a nyní se chceme vážně poprat o první místo ve volbách,“ řekl Marian Jurečka, první místopředseda strany a ministr zemědělství.

„Jednání se STAN bylo nesmírně vstřícné a přátelské a jsem velmi ráda, že bude pokračovat naše spolupráce.  Našim cílem je, aby v naší zemi byla posílená slušná politika. Pokud se podaří toto dílo dokončit, tak zde bude skutečně alternativa pro voliče, kteří si nepřejí, aby tato země směřovala jinam, než tam, kam směřuje od sametové revoluce 89, tedy směrem na západ, nikoliv na východ,“ dodala Zuzana Roithová.

Zdroj: KDU

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Politika