Svoboda a přímá demokracie: ČR by měla jednat jako Trump - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Svoboda a přímá demokracie: ČR by měla jednat jako Trump

zdroj: SPD

Praha | Hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomia Okamury vítá kroky prezidenta USA Donalda Trumpa týkající se rizikových zemí s tím, že Česká republika by měla jednat obdobně. Hnutí SPD s naprostým...

 

pochopením přijímá informace o rozhodných krocích amerického prezidenta Donalda Trumpa, které se týkají zajištění bezpečnosti Spojených států zákazem vstupu muslimů z některých rizikových zemí. Česká republika by měla připravit obdobná opatření a zahájit přípravy na jejich realizaci.
Hnutí Svoboda a přímá demokracie odsuzuje kampaň Ministerstva školství, která má pomocí komiksů a propagačních materiálů přesvědčovat žáky škol o nutnosti přijímat imigranty a pomáhat tak řešit jejich integraci do společnosti. Jde o součást multikulturní ideologie, kterou se snaží do českých škol prosazovat současné vedení Ministerstva školství. SPD považuje multikulturní ideologii za škodlivou a žádá zavedení vlastenecké výchovy ve školách.
Hnutí SPD – Tomio Okamura upozorňuje občany, že se vláda po dohodě koaličních stran rozhodla nenaplnit bod svého koaličního programu a neschválit zákon o celostátním referendu. Zákon bude odložen a „z časových důvodů“ se ani po třech a půl letech nedostane v tomto volebním období ke schválení ve Sněmovně. Jde o projev strachu z přímé demokracie. Prosazení skutečně funkčního mechanismu celostátního referenda je jedním ze zásadních programových bodů SPD.
Hnutí SPD nesouhlasí s návrhem ministra Mládka, aby stát za jednu korunu odkoupil OKD, jelikož jde o návrh, který fakticky zaručuje právní a majetkovou nepostižitelnost a beztrestnost bývalého vlastníka za krach společnosti. Stát by tímto převzal faktickou odpovědnost za dluhy a škody způsobené bývalým vlastníkem OKD. Hnutí SPD při řešení situace v OKD podpoří pouze taková řešení, která povedou k vyvození trestní a majetkové odpovědnosti za škody způsobené v průběhu privatizace dolů OKD. A to včetně převzetí této společnosti do majetku státu, které v plné míře umožní žádat trestní a majetkovou odpovědnost osob odpovědných za privatizaci a tunelování OKD.

Zdroj: SPD

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Politika  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření