Vedení kraje jednalo o mzdách řidičů - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Vedení kraje jednalo o mzdách řidičů

zdroj: Ústecký kraj

Ústí nad Labem | Vedení Ústeckého kraje projednalo na svém pondělním jednání aktuální stav situace, způsobené změnou vládních nařízení o mzdovém ohodnocení řidičů autobusů. Již v minulém týdnu na jednání...

 

s odboráři a zástupci zaměstnanců dopravců náměstek hejtmana Jaroslav Komínek uvedl, že kraj udělá vše pro to, aby řidiči dostali to, co jim bylo slíbeno. Stávka dopravců proto není podle něj nyní na místě.
Kraj již v uplynulých dnech jednal s premiérem Bohuslavem Sobotkou či s místopředsedou Poslanecké sněmovny ČR Vojtěchem Filipem. „Všichni nám přislíbili, že nám maximálně pomohou,“ dodal náměstek.
Ústecký kraj odeslal žádost k prověření dalšího postupu při úpravě platných smluv na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). V úterý se s předsedou vlády setká spolu s dalšími hejtmany také Oldřich Bubeníček, hejtman Ústeckého kraje. Ve středu 18. ledna proběhne jednání zástupců Ústeckého kraje s poradci premiéra.
Ústecký kraj se také rezolutně ohrazuje proti pátečním výrokům ministryně Šlechtové při její návštěvě u jednoho z dopravců v Ústeckém kraji. Místo toho, aby jednala o problému přímo se zástupci kraje, navštívila v Teplicích dopravce a setkala se s jejich vedením i řidiči. Přitom tvrdila, jak mohou kraje nastalou situaci vyřešit samy, když stát jim na to dal podle paní ministryně jasnou metodiku. Toto její vyjádření se rozchází s oficiálním vyjádřením Ministerstva pro místní rozvoj ČR.
Dopravci byli Ústeckým krajem vyzváni k doplnění podkladů, na základě kterých bude možné vypočítat objem finančních prostředků, které musí po změně vládních nařízení vyplácet svým řidičům.

Zdroj: Ústecký kraj

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Politika  

 » Finance  

 » Kraje  » Ústecký  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření