Rozhořčený Gordon Brown odešel z televizního studia během natáčení - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Rozhořčený Gordon Brown odešel z televizního studia během natáčení

Ikona

30. září 2009, 19.04 | LONDÝN | Britský premiér Gordon Brown odešel ve středu z televizního studia během vysílání kvůli ostré výměně názorů s moderátory. Informoval o tom deník Telegraph. Brown poskytoval několik televizních rozhovorů za sebou, přičemž v každém z nich dostal prakticky stejné nepříjemné otázky týkající se jeho osoby, jeho vlády a odklonu listu The Sun od labouristů.

 

Britský premiér se nejprve rozčílil kvůli tomu, že nedostal příležitost hovořit na témata, jež by si zvolil on.

Pak se během rozhovoru pro Sky News pohádal s moderátorem, jemuž odmítal potvrdit, zda se zúčastní televizních debat s představiteli opozice. Během hádky označil moderátora Adama Boultona za politického propagandistu a nařknul jej, že je posedlý tématem labouristické vlády a nedává mu příležitost hovořit o ekonomice. Na konci tohoto interview se pokusil odejít ze studia, i když měl na sobě stále připevněný mikrofon a měl zůstat na další rozhovor, tentokrát pro BBC.

Ke konci rozhovoru pro BBC, ve kterém se několikrát ostře ohradil proti pokládaným dotazům, pak vstal, zatímco moderátorka Sian Williamsová stále hovořila k divákům, postavil se před kameru a zakryl ji.

Labouristé s Brownem v čele přišli o voličskou podporu zejména kvůli skandálům týkajícím se neoprávněných náhrad některých členů britského parlamentu. K poklesu jejich popularity přispěla také ekonomická krize, stoupající nezaměstnanost a také názor mnohých Britů, že se Brown jednoduše neumí rozhodovat.

Zůstává otázkou, zda se Brownovi podaří nalákat voliče, kteří by jeho straně příští rok v parlamentních volbách dali svůj hlas. Pokud by se volby konaly nyní, skončili by totiž labouristé podle posledních průzkumů s 24 procenty až na třetím místě – poprvé od roku 1982. Konzervativci by dostali 36 procent, liberální demokraté 25 procent hlasů.

Tématické zařazení:

 » Politika