Litvínovská radnice spustí od začátku června exekuce - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Litvínovská radnice spustí od začátku června exekuce

Ikona

22. května 2009, 13.22 | LITVÍNOV | S jednoznačným stanoviskem předstoupil v pátek před novináře starosta města Litvínova Daniel Volák (ODS). Radnice od začátku června spustí exekuce na vymáhání pohledávek od dlužníků, protože vyhlášené amnestie, která v podstatě běžela měsíc a půl, využilo minimum lidí.

 

„Jsem zklamán z laxního přístupu dlužníků k podané pomocné ruce z naší strany,“ prohlásil starosta Volák s tím, že radnice je bohužel nucena spustit exekuce. "Ty zahájíme nekompromisně od 1.června,“ dodal Volák, který dále řekl, že v pátek začalo výběrové řízení na exekutory, kteří budou pro město Litvínov vymáhat pohledávky. Podle starosty by bylo dobře, kdyby město mělo alespoň tři.

Prvního muže města Litvínova hlavně překvapilo, že amnestie, která byla vyhlášena v polovině dubna a potrvá do konce května, zatím nepřinesla takový efekt, jaký se od ní očekával. Ze strany dlužníků totiž nebyl v podstatě žádný zájem o vyřízení splátkového kalendáře. Navíc se nedá počítat s tím, že by se za několik málo dní, které do konce měsíce května scházejí, stav rapidním způsobem změnil.

Z pohledávek, které činí 52 milionů korun, se městu zatím podařilo získat zpět necelých 500 tisíc korun. Ty splatili tři dlužníci přímo do pokladny na radnici.

Tématické zařazení:

 » Politika