Startuje grilovací sezona 2010 - Jídlo a pití - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Jídlo a pití

Startuje grilovací sezona 2010

Ikona

1. května 2010, 09.47 | OSTRAVA | Grilovací sezona tohoto roku odstartuje oficiálně 8. května v Ostravě. Právě zde se totiž pořádá první regionální kolo již 6. ročníku soutěže GLOBUS GRILMÁNIE, která je mistrovstvím České republiky v grilování týmů. Celkově se akce zúčastní 120 týmů, které představí na 480 doposud utajených receptů. Finále se bude konat 19. června v Praze. V regionálních kolech se soutěží v disciplínách uzenina + mleté maso, vepřové maso, hovězí maso a dezert.

 

Finálové disciplíny jsou pak ryba – losos, vepřové maso – krkovice, hovězí maso – steakové maso ze zadní hovězí kýty, krůtí prsa a dezert. Ten musí být připraven minimálně z 50 procent na grilu. Hodnotit se bude i úprava příloh, celková prezentace a styl grilovacích týmů.

Po prvním regionálním kole v Ostravě následují Olomouc, Pardubice, Brno – Ivanovice, Chotíkov u Plzně, České Budějovice, Jenišov u Karlových Varů, Praha – Čakovice, Trmice u Ústí nad Labem a Liberec.

Hodnocení jednotlivých týmů se ujme odborná porota. Finále bude hodnoceno profesionály z Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Soutěžit se bude i v doplňkových kategoriích, těmi jsou nejlepší image týmu a nejvýraznější osobnost soutěžního dne.

Vítězný tým obdrží kromě zlatého putovního poháru také plynový gril, dovolenou u moře a každý člen z týmu i 10 tisíc korun.

Za předchozích pět ročníků soutěže bylo spotřebováno 1800 kilogramů uzenin a 3100 kilogramů masa v celkové hodnotě 533 500 korun.

Tématické zařazení:

 » Zdraví  » Jídlo a pití