O speciality letošního Grand Restaurant Festivalu je zájem - Jídlo a pití - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Jídlo a pití

O speciality letošního Grand Restaurant Festivalu je zájem

zdroj: archiv Metropolu

PRAHA | Organizátoři letošního Grand Restaurant Festivalu, který do 28. února nabízí v nejlepších podnicích z ankety Maurerův výběr Grand Restaurant speciality za zvýhodněné ceny, dosud zaznamenali 23.100...

 

rezervací.

    Čtvrtý ročník akce se koná v 101 podnicích pětatřiceti měst, hosté za lahůdky zaplatí od 200 do 600 korun. Minulý rok se festival konal ve dvaašedesáti restauracích, zúčastnilo se jej celkem 22.000 hostů.

Letos mohou návštěvníci ochutnat například krabí klepeta po singapursku, k jejichž konzumaci dostanou v pražské restauraci Le Patio zástěru a speciální kleštičky, čerstvou ústřici pošírovanou v kokosovém mléce v restauraci Carlsbad Plaza Hotel v Karlových Varech, ale i filátko z krokodýla s lilkovým kaviárem a žabí stehýnko v bylinkové krustě v pražské restauraci U Bílé krávy. Restaurace Grand Moravia v Lednici nabízí i kapří klobásku a kuchaři U Štěpána v Petrovicích u Sušice připraví hostům morkové řezy.
    "Motto festivalu Nejezte blbě! se ukazuje jako správné. Je vidět, že Čechům přestává být jedno, co si dávají do pusy. A tak objevují nové chutě a stávají se gastronauty," komentoval to Pavel Maurer.
    Grand Restaurant Festival umožňuje lidem ochutnat luxusní delikatesy a navštívit podniky, kam by se normálně na večeři nevypravili. "Od zahájení prodeje začátkem února navštívilo web festivalu téměř 93.000 návštěvníků, oproti loňskému roku se jedná o padesátiprocentní nárůst," řekla ČTK mluvčí této akce Dominika Vrkotová. Nejvíce rezervací má podle ní zatím pražská restaurace Bellevue - více než tisíc.
    Gastronomická akce, která začala v polovině ledna, nabídne ochutnávky i na svátek všech zamilovaných 14. února. Restaurace se svatovalentýnským menu naleznou lidé rovněž na internetových stránkách.
    "Letos mohou zájemci za vysokou gastronomií opět vyrazit i vlakem. Vyjeli už do Olomouce a chystají se do Brna," upozornil Maurer. Menu ve vlaku připraví ze surovin od českých farmářů šéfkuchaři Jaroslav Sapík a Jiří Král. Cestující ochutnají marinovaná kuřecí prsíčka na tartaru z červené řepy s ořechovým olejem a rukolou, zakarpatský boršč, pečená vepřová žebírka s čerstvým křenem a ovocný knedlík s bio povidly s tvarohem a šlehačkou.
    Oblíbené jsou opět gastronomické zážitkové výpravy po Praze i mimo Prahu. Do dnešního dne si takzvaný Mňam Bus zarezervovaly dvě stovky lidí. Festival nabízí jídla asijské, středozemní, české i staročeské kuchyně. V nabídce jsou mimo jiné ryby, zvěřina a klasické steaky.

 

zdroj: www.ctk.cz

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Zdraví  » Jídlo a pití