Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Michael Schumacher se definitivně upsal Mercedesu, chce osmý titul v F1

Ikona

23. prosince 2009 - BERLÍN | Rekordní osmý titul v F1 by rád získal čtyřicetiletý německý pilot Michael Schumacher, který se v úterý oficiálně upsal stáji Mercedes a po třech letech tak znovu bude závodit. Ve středu o tom informovala agentura Reuters. "Naším jediným cílem musí být boj o titul," nechal se na tiskové konferenci slyšet Schumacher.

Nedvěd je podle listu Gazzetta dello Sport vážným kandidátem na post trenéra Juventusu Turín

Ikona

23. prosince 2009 - TURÍN | Bývalý kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd je jedním z hlavních kandidátů na post trenéra Juventusu Turín, pokud vedení italského celku odvolá z funkce dosavadního kouče Cira Ferraru. Informuje o tom středeční vydání italského listu Gazzetta dello Sport. Nedvěd oblékal dres "Staré dámy" celkem osm let.

Rychlobruslařka Martina Sáblíková je Sportovkyní roku 2009

Ikona

22. prosince 2009 - PRAHA | Rychlobruslařka Martina Sáblíková podruhé v kariéře zvítězila v anketě Sportovec roku 2009. Dvojnásobná mistryně světa předčila v anketě Klubu sportovních novinářů o 208 hlasů vicemistryni světa v hodu oštěpem Barboru Špotákovou, třetí místo obsadil šestinásobný vítěz Velké pardubické Josef Váňa. Cenu Sáblíkové, která triumfovala už v roce 2007, předala gymnastka Věra Čáslavská.

Sportovní areál Ještěd zahájí zimní sezonu

Ikona

18. prosince 2009 - LIBEREC | Ski areál Ještěd u Liberce zahájí již tuto sobotu provoz. Ředitel SAJ Vít Pražák v pátek odpooledne řekl, že pojede lanová dráha na Černý vrch, která obsluhuje sjezdovky Slalomák a Pod Lany, a dále se rozjede i vlek F10. „Pro nejmenší lyžaře jsme připravili sjezdovou trať Bucharka, uvedl Vít Pražák.

Přísnější pravidla mají snížit počet úrazů na sjezdovkách

Ikona

18. prosince 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Deset pravidel Mezinárodní lyžařské federace pro chování na sjezdových tratích má snížit počet úrazů lyžařů a ulehčit práci záchranářům Horské služby. V loňském roce se na českých horách zranilo 8 887 lidí. Nejvíce úrazů se loni stalo při sjezdovém lyžování a snowboardingu. Záchranáři vyjeli celkem k 1 887 zlomeninám a 263 případům bezvědomí.

V Chelsea vědí o chybách Čecha, proto chce klub získat Greena

Ikona

15. prosince 2009 - LONDÝN | Český fotbalový mág, brankář Petr Čech možná už brzy bude mít ve fotbalové Chelsea vážného konkurenta v boji o pozici týmové jedničky. Podle britského listu Daily Express se londýnský klub vážně zajímá o nákup Roberta Greena z West Hamu, jehož by klub chtěl získat už v lednovém přestupním termínu.

Rychlobruslař Sáblík zajel nový český rekord na 1000 metrů

Ikona

14. prosince 2009 - SALT LAKE CITY | Rychlobruslař Milan Sáblík vytvořil v noci na pondělí v Salt Lake City nový český rekord na trati 1000 metrů. Jeho výkon 1:11,96 min. však stačil jen na 27. místo v B divizi závodu Světového poháru, informuje o tom portál Mezinárodní bruslařské unie ISU. Osmnáctiletý bratr slavnější rychlobruslařky ustavil nový český juniorský i seniorský rekord.

Vitalij Kličko porazil Johnsona a obhájil titul mistra světa v těžké váze organizace WBC

Ikona

13. prosince 2009 - BERN | Boxer Vitalij Kličko snadno obhájil titul mistra světa v těžké váze organizace WBC, když v sobotním zápase porazil na body amerického vyzyvatele Kevina Johnsona. Informovala o tom agentura Reuters. Osmatřicetiletý Kličko měl celý zápas navrch, knokautovat soupeře, který do té doby ani jednou neprohrál, se mu ale před 17 tisíci diváky nepodařilo.

Fotbalista Beckham by si jako bezmála čtyřicetiletý rád zahrál na mistrovství světa 2014

Ikona

12. prosince 2009 - ŘÍM | Anglický fotbalový záložník David Beckham věří, že mistrovství světa, které se koná příští rok v Jihoafrické republice, nebude jeho posledním, ačkoliv v roce 2014, kdy se uskuteční šampionát v brazilském Rio de Janeiru mu bude už bezmála čtyřicet let. V sobotu o tom informovala agentura Reuters. "Uvidíme.

Schumacher se vrací do F1, podle Bildu se už dohodl s týmem Mercedes

Ikona

12. prosince 2009 - BERLÍN | Sedminásobný mistr světa Michael Schumacher se vrací do F1. Podle sobotní zprávy německého deníku Bild se už dohodl s týmem Mercedes a zbývá pouze podepsat smlouvu. Podle zdroje Bildu se čtyřicetiletý Schumacher ústně definitivně dohodl s Mercedesem, týmem vítěze Poháru konstruktérů, který v minulé sezoně závodil jako Brawn GP, na jednoletém kontraktu.

Tiger Woods oznámil, že "na dobu neurčitou končí s golfem"

Ikona

12. prosince 2009 - MIAMI | Světoznámý golfový šampion Tiger Woods, který nyní prochází krizí v osobním životě, prohlásil, že na neurčitou dobu končí s profesionálním golfem. Informuje o tom v sobotu agentura Reuters. "Jsem si hluboce vědom, že moje nevěra způsobila zklamání a bolest mnoha lidem, hlavně mé ženě a mým dětem.

Strana výpisu

... 223 ...