Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Pro olympijskou medaili udělám všechno, slíbila sjezdařka Záhrobská

Ikona

1. února 2010 - PRAHA | Lyžařka Šárka Záhrobská strávila po víc než měsíčním cestování po závodech pár dnů doma v Praze a už ve středu odlétá do Kanady na olympiádu, kde chce vybojovat medaili ve slalomu. Vicemistryně světa to řekla v pondělí na neformálním setkání s médii. "Udělám všechno pro to, abych získala medaili. Jakoukoli," má jasno Záhrobská, majitelka tří cenných kovů ze slalomu na třech světových šampionátech za sebou.

Jan Charouz se stal testovacím a náhradním pilotem stáje F1 Renault

Ikona

31. ledna 2010 - PRAHA | Český závodní jezdec Jan Charouz se stal oficiálním testovacím a náhradním pilotem stáje F1 Renault. V neděli o tom informovala společnost BPA, která jezdce zastupuje. Dvaadvacetiletý Charouz je po Tomáši Engem druhým Čechem, který má šanci vstoupit do F1. V sezoně 2010 bude kromě plnění povinností vyplývajících z kontraktu s týmem F1 Renault startovat ve World Series by Renault.

MS v cyklokrosu 2010: Čech Zdeněk Štybar zvítězil v kategorii Elite

Ikona

31. ledna 2010 - TÁBOR | Český cyklokrosař Zdeněk Štybar vyhrál nedělní závod mužů v kategorii Elite na domácím světovém šampionátu v Táboře. Druhý skončil Klaas Vantornout z Belgie, bronzovou pozici vybojoval Belgičan Sven Nijs, čtvrtý pak další český závodník Martin Bína. Štybar coby vítěz Světového poháru startoval z první řady a ihned po startovním výstřelu se pohyboval mezi elitními třemi jezdci.

Český hokejový útočník Jágr přiznal: Všechny mé myšlenky už patří olympiádě

Ikona

31. ledna 2010 - MINSK | Hokejový útočník Jaromír Jágr z Avangardu Omsk patřil k nejlepším hráčům sobotního Zápasu hvězd KHL, zaznamenal jeden gól a připsal si tři asistence. Po utkání příznal, že jeho myšlenky už patří jen blížící se olympiádě va Vancouveru. Hráč to řekl v rozhovoru pro Sovětskij sport. Jágr jako jeden z nejsledovanějších hráčů KHL nemohl po sobotním duelu, který se hrál v běloruském Minsku, uniknout pozornosti novinářů.

V Jeseníkách začne Mezinárodní Mistrovství Armády ČR Winter Survival 2010

Ikona

31. ledna 2010 - JESENÍKY | Slavnostním nástupem závodníků bude v neděli v 19 hodin v Jeseníkách zahájeno mezinárodní Mistrovství Armády České republiky v zimním přírodním víceboji Winter Survival 2010. Informoval o tom mluvčí mistrovství Pavel Pazdera. Armádní Winter Survival je vytrvalostní víceboj simulující činnost vojenských hlídek v zimním terénu.

ČOV schválil pět dalších olympioniků pro Vancouver

Ikona

28. ledna 2010 - PRAHA | Česká olympijská výprava pro ZOH ve Vancouveru bude mít 93 sportovců, pět dodatečných nominací lyžařů schválil ve čtvrtek předseda ČOV Milan Jirásek. Uvedl to prezident Svazu lyžařů České republiky Lukáš Sobotka. Běžec na lyžích Aleš Razým, boulařka Tereza Vaculíková, sjezdařka Petra Zakouřilová, akrobatická skokanka Martina Konopová a jedna z dvojice lyžařek - běžkyň Eva Skalníková, nebo Klára Moravcová.

Problémoví fotbaloví fanoušci si budou místo sledování zápasu číst na policii

Ikona

26. ledna 2010 - ČESKÁ REPUBLIKA | Ligové shromáždění klubů I. a II. fotbalové ligy řešilo na svém úterním zasedání v Praze v hotelu Holiday Inn řadu aktuálních novinek, které budou platit před zahájením jarní soutěží Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS). Bezpečnostní manažer ČMFS Miroslav Platil vysvětlil na tiskové konferenci, jak se bude účinnost nového trestního zákona 40/2009 Sb., který platí od 1. ledna 2010 týkat fotbalu.

Na ZOH ve Vancouveru bude Českou republiku reprezentovat 88 sportovců

Ikona

21. ledna 2010 - ČESKÁ REPUBLIKA | Český olympijský výbor ve čtvrtek schválil na svém plenárním zasedání v Praze nominaci na zimní olympijské hry ve Vancouveru, které se uskuteční od 12. do 28. února 2010. Českou republiku bude reprezentovat 88 sportovců. Česká výprava na zimní olympiádu ve Vancouveru bude z hlediska počtu rekordní. Na minulé olympiádě v Turíně v roce 2006 bylo 83 sportovců.

Na tuhle olympiádu jedu pracovat, ne pro zážitky, ví lyžař Bauer

Ikona

20. ledna 2010 - PRAHA | Běžec na lyžích Lukáš Bauer odletěl ve středu do Kanady, kde ho čekají čtyři olympijské starty, z nichž by chtěl vytěžit alespoň jednu medaili. O tom, že nejdůležitějším závodem je pro něj klasická padesátka, hovořil Bauer na tiskové konferenci před odletem. Dvaatřicetiletý Bauer, stříbrný olympijský medailista z Turína a vicemistr světa z Liberce, zaznamenal začátkem ledna dva výborné výsledky.

Nedvěd se k fotbalu nevrátí, ani za Kollerem do Cannes

Ikona

19. ledna 2010 - TURÍN | Bývalý český fotbalista Pavel Nedvěd se k aktivní kariéře nevrátí. Jak uvedl v úterním rozhovoru pro francouzský server L'Equipe, na svém rozhodnutí z jara 2009 už nebude nic měnit. Nedvěda vábil francouzský třetiligový klub AS Cannes, kde se usadil i český útočník Jan Koller, ale sedmatřicetiletý bývalý hráč Juventusu, Lazia nebo Sparty do Francie nezamíří.

Ještěd a Vesecký areál v Liberci se připravují na Olympiádu dětí a mládeže

Ikona

18. ledna 2010 - LIBEREC | Připravenost na IV. Olympiádu dětí a mládeže ohlásil v pondělí Ještěd a běžkařský areál Vesec. Mluvčí libereckého magistrátu Martin Korych uvedl, že od úterý 12. ledna pracovalo ve Vesci šest sněžných děl a od čtvrtka už osm koncových zařízení. „Technici umělého zasněžování ze skiareálu Ještěd se zde střídají ve směnném provozu, a pokud to klimatické podmínky dovolí, budou zasněžovat nepřetržitě.

Strana výpisu

... 222 ...