Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

ZOH 2010 - Gruzínský sáňkař Nodar Kumaritašvili zemřel po nehodě na tréninku

Ikona

13. února 2010 - VANCOUVER/WHISTLER | Gruzínský sáňkař Nodar Kumaritašvili podlehl těžkým zraněním, která utrpěl v pátek při nehodě na tréninku na olympijské dráze ve Whistleru. Informuje o tom BBC, agentura Reuters a server France 24. Kumaritašvili se těžce zranil při tréninku na olympijské dráze ve Whistleru poté, co ve zhruba 130kilometrové rychlosti vylétl z dráhy a narazil do nosníku.

ZOH 2010: Soupeřky Martiny Sáblíkové mají třikrát dražší výbavu

Ikona

12. února 2010 - VANCOUVER | Rychobruslařka Martina Sáblíková, která v neděli večer SEČ zahájí svůj první boj o medaili na XXI. Zimních olympijských hrách v kanadském Vancouveru v závodě na 3000 metrů, má mnohem méně finančně nákladné vybavení než její největší soupeřky. Prozradil to ve čtvrtek její trenér Petr Novák. Sáblíková patří rozhodně mezi hlavní favoritky na zlaté medaile v závodech na 3000 a 5000 metrů.

ZOH 2010 - Do olympijských soutěží vstoupí jako první skokani na lyžích

Ikona

12. února 2010 - VANCOUVER | Prvními sportovci, kteří vstoupí do soutěží olympijských her ve Vancouveru, budou skokani na lyžích, v pátek večer zahájí kvalifikací na sobotní závod na středním můstku. Až poté začne slavnostní ceremoniál, v jehož průběhu bude olympiáda slavnostně zahájena. Kvalifikace skokanů začne v 19 hodin našeho času a nastoupí do ní čtveřice českých skokanů.

Cyklista Jiří Ježek se stal nejlepším handicapovaným sportovcem roku 2009

Ikona

12. února 2010 - PRAHA | Český paralympijský výbor (ČPV) vyhlásil v pražském TOP Hotelu nejlepší handicapované sportovce České republiky za rok 2009. Na rozdíl od jiných sportovních žebříčků, které se vždy na přelomu roku slavnostně oznamují, v tomto případě nejde o anketu, ale o soutěž, zohledňující body za umístění na významných mezinárodních soutěžích, dosažené rekordy i stabilitu formy.

MOV si najal firmu na odhalování sázkových podvodů

Ikona

11. února 2010 - VANCOUVER | Mezinárodní olympijský výbor (MOV) si najal švýcarskou společnost International Sports Monitoring, která bude během nadcházejícíh olympijských her ve Vancouveru dohlížet nad děním na sportovištích vzhledem k pohybu sázkových kurzů. Zprávu přinesla ve čtvrtek agentura SITA. MOV se tak chce vyhnout hrozbě ovlivňování výsledků.

ZOH 2010: Skikrosař Kraus hledá místo pro trénink

Ikona

8. února 2010 - VANCOUVER | Skikrosař Tomáš Kraus si v olympijské vesnici ve Whistleru vyzkoušel práci diskžokeje, ale musí řešit i vážnější starosti s nedostatkem sněhu v Cypress Mountain, kde se soutěž skikrosařů má uskutečnit. Informaci přinesly v pondělí webové stránky ČOV. "Měli jsme trénovat nedaleko Cypress Mountain, ale podmínky tam byly žalostné," vysvětlil Kraus.

ZOH 2010: Jaromír Jágr se vrátil z Ruska do Prahy, ve středu odletí do Vancouveru

Ikona

8. února 2010 - PRAHA | Nejslavnější český hokejista všech dob a útočník klubu Avangard Omsk Jaromír Jágr v pondělí ráno přiletěl z Ruska do Prahy a ve středu odcestuje na palubě vládního letadla s premiérem Janem Fischerem a jeho doprovodem do dějiště zimní olympiády ve Vancouveru. Připojí se k české reprezentaci. Jaromír Jágr přiletěl do Prahy viditelně unavený, protože vůbec nespal.

ZOH 2010: Udržím se a Šárce radit nebudu, tvrdí lyžařský trenér Záhrobský

Ikona

5. února 2010 - PRAHA | Lyžařský trenér Petr Záhrobský, který přivedl svou dceru Šárku k zisku tří cenných kovů na světových šampionátech, odletetěl na olympiádu do Vancouveru jako kouč svého syna Petra, zatímco Šárka má svůj vlastní realizační tým. Petr Záhrobský v letošní sezoně sleduje dceru zpovzdálí, moc se nevídají. Potkají se až během olympijských soutěží, kdy budou bydlet společně v olympijské vesnici ve Whistleru.

ZOH 2010: Pro sjezdaře Banka je šesté místo hranicí úspěchu a neúspěchu

Ikona

4. února 2010 - PRAHA | Český sjezdař Ondřej Bank odletěl ve čtvrtek dopoledne na olympijské hry do Vancouveru s odhodláním skončit v superkombinaci lépe než na minulé olympiádě, kde se umístil na šestém místě. Bank také řekl, že se nejvíc těší na obří slalom, který mu v této sezoně jde velmi dobře. "Už teď jsem spokojený s tím, jak sezona probíhá.

Armádní víceboj Winter Survival 2010 zná vítěze

Ikona

4. února 2010 - JESENÍKY | V Jeseníkách ve čtvrtek skončil etapový armádní váceboj Winter Survival 2010. O výsledcích agenturu Mediafax informoval mluvčí závodu Pavel Pazdera. Z 18 startujících družstev složených z profesionálních vojáků jich závod dokončilo deset. Loňské vítězství obhájil tým pořádající Univerzity obrany v Brně, druzí skončili tankisté z Přáslavic a třetí vojáci ze základny munice v Týništi nad Orlicí.

Sparta a Zlín zaplatí za bitku stotisícovou pokutu, tresty padly i pro hokejisty

Ikona

2. února 2010 - PRAHA | Hokejové kluby HC Sparta Praha a PSG Zlín musí za nedělní potyčku na ledě zaplatit pokutu každý sto tisíc korun, disciplinární komise potrestala i zlínské hráče Jana Švrčka, Jiřího Kučného a sparťana Reného Vydareného. Informoval o tom server hokej.cz. Průběhem a událostmi vyhroceného utkání 46. kola O2 extraligy mezi Zlínem a Spartou se den po skončení zápasu zabývala Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů,

Strana výpisu

... 220 ...