Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Fischer, Topolánek a Paroubek se na osobě eurokomisaře nedohodli

Ikona

4. listopadu 2009 - PRAHA | Středeční schůzka premiéra Jana Fischera, předsedy ODS Mirka Topolánka a šéfa ČSSD Jiřího Paroubka kvůli kandidátovi na českého eurokomisaře skončila podle očekávání krachem. Politici se na jménu nedohodli. ODS trvá na svém kandidátovi Alexandru Vondrovi.

Prohlášení prezidenta k verdiktu Ústavního soudu o Lisabonské smlouvě

Ikona

3. listopadu 2009 - PRAHA | Prohlášení prezidenta republiky Václava Klause k rozhodnutí Ústavního soudu ze dne 3. listopadu 2009. Ústavní soud rozhodl, že Lisabonská smlouva není v rozporu s Ústavou České republiky.

Poslanci přehlasovali prezidentovo veto a přijali zákon o významné tržní síle

Ikona

3. listopadu 2009 - PRAHA | Poslanci v úterý přehlasovali prezidentovo veto a přijali zákon o významné tržní síle. Jeho cílem je regulovat podmínky dodávek zboží do maloobchodu a podpořit tak malé české dodavatele. Hlasování se zúčastnilo 179 poslanců, pro jich hlasovalo 106, proti 63. Návrh koncem září vetoval prezident Václav Klaus

Bývalý velitel městské policie v Plzni Luděk Hosman rezignoval na svoji funkci

3. listopadu 2009 - PLZEŇ | Bývalý velitel městské policie v Plzni Luděk Hosman rezignoval na svoji funkci a to s platností od 11. listopadu 2009 v reakci na odhalení, že opsal svoji bakalářskou práci na plzeňské právnické fakultě. O rezignaci Hosmana informovala v úterý mluvčí magistrátu Edita Vighová.

ČSSD vyzvala poslance Bendu, aby rezignoval

Ikona

3. listopadu 2009 - PRAHA | Sociální demokracie vyzvala v úterý poslance Marka Bendu (ODS), aby rezignoval na post šéfa ústavně-právního výboru v Poslanecké sněmovně. ČSSD bude podporovat ustavení parlamentní vyšetřovací komise ke kauze plzeňské právnické fakulty, sdělil poslanec Jeroným Tejc

ODS trvá na Vondrovi jako kandidátovi na post eurokomisaře

Ikona

3. listopadu 2009 - PRAHA | ODS trvá na tom, že jejím jediným možným kandidátem na post eurokomisaře je Alexandr Vondra. Ve středu čeká předsedu ODS Mirka Topolánka, šéfa ČSSD Jiří ho Paroubka a premiéra Jana Fischera jednání na téma českého zástupce v Evropské komisi, potvrdil Topolánek.

DOKUMENT: Nález Ústavního soudu o souladu Lisabonské smlouvy s Ústavou ČR

Ikona

3. listopadu 2009 - BRNO | Ústavní soud v úterý ústy Pavla Rychetského, předsedy Ústavního soudu a soudce zpravodaje, vyhlásil výrok nálezu, jímž vyslovil, že Lisabonská smlouva a její ratifikace nejsou v rozporu s ústavním pořádkem. I. Lisabonská smlouva pozměňující Smlouvu o Evropské unii a Smlouvu o založení Evropského společenství

Benda: Rigorózní práci jsem připraven dodělat a obhájit znovu

Ikona

2. listopadu 2009 - PRAHA | Poslanec Marek Benda (ODS), který čelí kritice za neopodstatněné získání titulu doktor práv, je připraven dodělat svoji rigorózní práci a znovu ji obhájit, prohlásil poslanec v pondělí. Bendova práce totiž nesplňovala požadované parametry a byla totožná s jeho diplomovou prací.

V unii hoří boj o post prezidenta a ministra zahraničí EU

Ikona

1. listopadu 2009 - EVROPSKÁ UNIE | Henry Kissinger si kdysi povzdechl, že když chce hovořit s představitelem Evropy, nemá komu zavolat, protože nikdo takový není. Brzy bude moci americký diplomat zavolat ministrovi zahraničních věcí Evropské unie, a dokonce i jejímu prezidentovi.

ČSSD: Zvítězíme-li ve volbách, budeme požadovat jinou výjimku pro ČR v rámci EU

Ikona

31. října 2009 - PRAHA | Sociální demokraté v sobotu opětovně varovali před dopady výjimky, která byla ČR udělena s ohledem na požadavky prezidenta Václava Klause. Stana hodlá v případě vítězství voleb v květnu 2010 postupovat jinak, nyní se bojí omezení sociálních práv občanů, uvedl předseda ČSSD Jiří Paroubek.

Berlusconi: Neodstoupím, ani když mě odsoudí

Ikona

31. října 2009 - ŘÍM | Italský premiér Silvio Berlusconi nemá v úmyslu odstoupit ani v případě, že ho soud odsoudí v jednom z procesů, v nichž figuruje. V sobotu o tom informuje agentura Reuters. Šéf konzervativní vlády stane v listopadu před dvěma soudy. Doposud se na něj přitom vztahoval zákon o imunitě, který jeho kabinet prosadil krátce poté, co se dostal k moci.

Strana výpisu

... 769 ...