Bobo a Heluš z Ordinace zase spolu na divadle - tentokrát se Zounar nesvléká, ale "on je žena" - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Bobo a Heluš z Ordinace zase spolu na divadle - tentokrát se Zounar nesvléká, ale "on je žena"

Praha I Nejprve se na jevišti svlékal, teď je pro změnu oblečený až moc a rovnou do dámských šatů. Martin Zounar je teď tak trochu "žena". V nové komedii Osm eur na hodinu hraje travestitu a každý, kdo představení viděl, propukl ve smích. Kromě něj v příběhu hrají Martina Randová, Martin Kraus, Zbyšek Pantůček, v alternacích Daniela Šinkorová a Antonín Procházka. Ten také komedii režíroval

 

Po loni uvedené veleúspěšné komedii Dva nahatý chlapi, přichází JT Promotion s novou hrou od stejného autora Sébastiena Thiéryho Osm eur na hodinu. Premiéra se stihla těsně před vládou vyhlášeným opatřením kvůli koronaviru. 

 

„Nyní po zavedení opatření vládou do odvolání samozřejmě představení nikde nebudou, ale nerušíme je, jen se odehrají v náhradních termínech, které budeme ladit po ukončení zákazu a budeme všechny informovat. Je nám to líto, ale takové je nařízení vlády,“ vedl producent Jiří Turek z JT Promotion.

 

Na premiéru se přišly  podívat i některé známé osobnosti, jako například režisér Zdeněk Troška, dietoložka a lékařka Kateřina Cajthamlová, majitelka kliniky estetické medicíny a také moderátorka Petra Řehořková, spisovatelka Marie Formáčková, herečka Lucie Zedníčková či herec, hudebník a kantor Petr Batěk a další.

 

„Moc jsem se pobavil, velmi se mi to líbilo, zvlášť proto, že to byla komedie a lidi se dneska potřebují bavit, smát se. A ne, aby na ně pořád padaly nějaké hrůzy. Výkony všech herců byly skvělé a obdivuji je. A tedy Martin Zounar, kterého léta dobře znám a znal jsem jeho tatínka, skvělého herce, je prostě úžasný. Moc mě to potěšilo,“ prozradil Troška, který občas rád do divadla chodí, a také si tam i sonduje některé herce pro své filmy.

 

"Bylo to vtipné, úsměvné, místy i k zamyšlení, a tak trochu ze života. Bavili jsme se a pochopitelně, když vešel Martin Zounar převlečený za ženskou, byla to bomba. Moc jsem se bavila a jsem ráda, že jsem dostala pozvání na skvělou komedii,“ podotkla spisovatelka, která napsala nespočet knih například s Helenou Růžičkovou, tak i Zitou Kabátovou a dalšími osobnostmi.

 

„Obdivuji Martina Zounara, protože hrát takový kus, a ještě převlečený za ženu, není rozhodně jednoduché. Má neskutečný talent. Nevím, jestli bych v takovém kostýmu chtěl dvě hodiny být,“ dodal s úsměvem herec Petr Batěk.

 

„Nás práce s Martinem, ale i s ostatními kolegy – Martinem Krausem, Zbyškem Pantůčkem, Dankou Šinkrovou moc baví, Jsme naladěni na stejnou vlnu, umíme si udělat ze sebe legraci a s režisérem Tondou Procházkou je to prostě vždycky zábava. A pokud se diváci bavili, pak je to pro nás to největší ocenění,“ podotkla herečka Martina Randová, s níž Martin Zounar hraje i v novácké Ordinaci v růžové zahradě. Ona sama pak účinkuje i v pořadu O 10 let mladší a spolu s Ivou Pazderkovou hraje aktuálně i ve Studiu Dva hru Třetí prst na levé ruce.

 

„Je to radost! Prostě radost pracovat s bezvadnými lidmi a já si to užívám. Opravdu, je to něco, co mi vyhovuje, co už ve Dvou nahatých chlapech zafungovalo a teď to jen rozvíjíme. Je u toho vždycky velká legrace a Toníček Procházka nám v rámci zkoušení hlavně i umožňuje si do toho dávat i vlastní věci, podněty,“ dodal Martin Zounar, který po prázdninách začne zkoušet další komedii, kterou bude hrát spolu s Filipem Blažkem a ponese název Úvěr. Na premiéru jej přišla podpořit jeho partnerka Kateřina, které se představení také moc líbilo a jak s humorem prozradila, je ráda, že její Martin ženské šaty nosí výhradně a pouze na jevišti.

 

Komedie Osm eur na hodinu pojede za diváky po celé republice a už nyní jsou desítky představení vyprodaných.

Zdroj: Metropol / foto: Jaroslav Hauer

Martin Zounar a Zbyšek Pantůček v komedii Osm eur na hodinu

S Martinou Randovou je Martin Zounar opět na jevišti

Martin Kraus si v komedii přijde taky na své

Antonín Procházka komedii režíruje a také v ní hraje

Komedie Osm eur na hodinu měla u diváků obrovský ohlas

Tématické zařazení:

 » Kultura  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření