Černocká s dcerou a vnučkou mají vánoční singl Čas Vánoc Obraz k singlu je věnován na pomoc Klokánkům! - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Černocká s dcerou a vnučkou mají vánoční singl Čas Vánoc Obraz k singlu je věnován na pomoc Klokánkům!

Praha I Petra Černocká s dcerou Bárou Vaculíkovou, která vystupuje pod uměleckým jménem Diva Baara a vnučkou Olívií Coco, /na přání uvedena jako Coco Vie/, natočily nový vánoční singl Čas Vánoc. Ústřední fotografie k singlu vznikla ze série snímků, které spolu zástupkyně tří generací rodiny nafotily s Janem Tůmou v rámci jubilea Petry Černocké.

 

Tento fotoobraz byl navíc na vernisáži a křtu životního fotostory v pražské Galerii 1 věnován zástupcům Fondu ohrožených dětí, který jej vydraží a výtěžek půjde na pomoc Klokonákům. Stejně jako první a všemi zúčastněnými osobnostmi podepsaný výtisk knihy ´Saxana 70´.

 

Hudbu i text písně Čas Vánoc, která už je nasazena do některých rádií a budou ji hrát postupně další, napsala pro tři generace zpěvaček Bára Vaculíková. Výsledná podoba vznikla ve studiu Little M Records ve spolupráci s producentem Mishanem Pajdiakem, kapelou Divé Baary a hostujícím pianistou Vítem Pospíšilem.

 

„Jsem dojatá, že se písničku podařilo tak citlivě zaranžovat a krásně nahrát. Děkuju všem, kdo se na ní podíleli. Bude tu s námi ještě dlouho jako vzpomínka, jak jsme se s mámou propojily a jak byla Coco šikovná jako malá," vzkazuje zpěvačka Bára Vaculíková tvůrcům. 

 

Píseň vychází v rámci oslav jubilea Petry Černocké, které by její sedmdesátku hádal jen málokdo. "I Bára letos slaví kulatiny. Jsem moc ráda, že mě ke spolupráci oslovila a daly jsme to konečně ve třech dohromady. Písnička je to překrásná. Určitě vás vezme za srdce," chválí dceru Petra Černocká.

 

A jak vzniklo přízvisko Coco Vie vnučky Petry Černocké a dcery Báry? "Coco je dnes osm a od mala si tak sama říkala. Vzniklo to odloučením přípony od jejího prvního jména Olívie. Je to zvláštní, ale je to tak. A rozhodli jsme se jí s jejím uměleckým jménem vyjít vstříc," směje se Vaculíková.

 

Petra Černocká koncem listopadu oslavila narozeniny výstavou svých obrazů a fotografií                                  fotokalendáře, který s dcerou a vnučkou nafotila. Kalendáře i jednotlivé fotky s podpisem zpěvačky mohou fanoušci získat na stránkách Pictoart.cz.

 

Píseň Čas Vánoc, jenž měla předpremiéru na vernisáži a křtu knihy v Galerii 1, vychází u vydavatelství Little M Records ve spolupráci se Supraphonem a najdete ji ve všech běžných distribučních sítích.

 

Tento pátek 13.12. od 16:00 se v HomeArtu v OC Metropole Zličín koná autogramiáda Petry Černocké a knihy „Saxana 70“, kdy kmotrou knihy malého „veřejného křtu“ bude bývalá TV hlasatelka, dnes moderátorka Marie Tomsová.

 

Na klip Čas Vánoc se můžete podívat zde:

https://www.youtube.com/watch?feature=share&v=ei7wc5ETQ5Y&fbclid=IwAR1EFY1MvulYijIeahLVy4H9Irg2gJwRH6D78UC_3OnrWVveWprv0uRe06Y&app=desktop

 

 

 

Zdroj: Metropol / Foto: Jan Tůma

Takto vypadá fotka, kterou tři generace rodiny nafotily spolu a zároveň bude vydražen pro Fond ohrožených dětí

Takto vypadá obal na singl Čas Vánoc

Tématické zařazení:

 » Kultura  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření