Petra Černocká slaví 70: Vychází unikátní kniha a vzniká jedinečná výstava! Co vše uvidíte? - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Petra Černocká slaví 70: Vychází unikátní kniha a vzniká jedinečná výstava! Co vše uvidíte?

Praha I Legenda české POP scény, zpěvačka a herečka Petra Černocká slaví 70. narozeniny. Už 24. listopadu oslaví své životní jubileum. Při této příležitosti se uskuteční dvě zásadní události, které o umělkyni mnohé prozradí. Zřejmě i to, co málokdo tuší…

 

V průběhu posledních měsíců vznikla unikátní kniha s názvem SAXANA 70 - V hlavní roli zpěvačka Petra Černocká, jejíž obálka vychází z originálního a retro filmového plakátu k filmu Dívka na koštěti.

 

Zcela unikátní publikace odhaluje příběhy, zážitky ze života a také nespočet fotografií a dalších věcí, které Černocká dosud nezveřejnila!

 

„Nejde o můj životopis, ale o mou ´životní fotostory´, tedy stěžejní etapy mého života, které ovlivnily mé soukromí i profesi. Vše to doplňuje mnoho fotografií. Je jich tam hodně a zdaleka nejsou všechny. Vybrali jsme ty nejzajímavější. Protože i já ráda občas nahlédnu veřejně známým osobnostem za dveře, tak by ode mě bylo pokrytecké, kdybych to neumožnila i těm, kteří mě mají rádi,“ prozradila Petra Černocká, která je také představitelkou nesmrtelné čarodějnice Saxany z komedie Václava Vorlíčka Dívka na koštěti.

 

Vždyť taky právě tato role proslavila oslavenkyni nejvíce. „V knize jsou statě věnované i mým začátkům a působení v Semaforu, který byl pro mě osudový a bez něhož by mě zřejmě nepotkala ani ta Saxana,“ přiznala zpěvačka a herečka.

 

V knize se čtenáři například dozvědí i to, jak velmi malý krůček před časem chyběl k tomu, aby získala do svého vlastnictví původní, legendární filmový Lexikon kouzel. Kdyby však její manžel Jiří Pracný nezaváhal a nepřinesl domů místo něj něco, co zpěvačce naprosto vyrazilo dech….

 

„O co šlo, to si musí čtenáři přečíst a určitě se velmi pobaví… Já myslím, že ano, protože to jsou věci, které si vážně člověk nevymyslí a snad ani nemůže,“ přiznává s úsměvem sama Petra Černocká.

 

Aby toho nebylo málo, tak ve stejný den, kdy se uskuteční křest této mimořádné fotostory bude i vernisáž první autorské výstavy obrazů Petry Černocké. Málokdo totiž tuší, že zpěvačka a herečka je také výtvarně nadána a velmi zručně maluje. Nejenom na plátno či kartony, ale třeba na židli, komodu, nebo svoji první kytaru...

 

V pražské Galerii 1 ve Štěpánské ulici se pro veřejnost ve spolupráci s MČ Praha 1 uskuteční zcela mimořádná

a časově velmi omezená výstava se stejným podtitulem, jaký má kniha. Chybět nebudou zpěvaččiny obrazy, ale ani artefakty či kostýmy jak z filmu Dívka na koštěti, tak i z nové hudební komedie Saxana, kterou má nyní ve své premiéře Studio Dva, kde vystupuje Černocká v roli speciálního hosta, jenž propojí děj příběhu s tím původním, který už známe.

 

„Protože moje milovaná a jediná dcera Bára slaví letos taky jubileum – 40. narozeniny, rozhodly jsme se, že to spojíme tak nějak dohromady a bude to naše společná výstava. Ona tam bude mít expozici fotoobrazů, které jsme před pár týdny fotily společně a musím říct, že se velmi povedly. Jeden půjde do dražby na charitu. Návštěvníci budou asi hodně překvapeni. Ostatně, přijďte se podívat, je to zdarma! Šanci máte ale jen od 26. do 30. listopadu denně od 10 do 18 hodin…,“ zve Petra Černocká.

 

Ve stejný den, kdy se uskuteční „oslava“ české Saxany Petry Černocké a její dcery Báry Vaculíkové, zazní na místě vernisáže live předpremiéra vánoční písničky, kterou společně nazpívaly ještě spolu s malou Olivií Coco, tedy hereččinou vnučkou. Singl pak poputuje do českých rádií…

 

 

Zdroj: Metropol / foto: Jaroslav Hauer, , Jan Tůma, AOS Publishing a archiv

Unikátní kniha - životní fotostory vychází k 70. narozeninám Petry Černocké

Obálka publikace vychází z originálního filmového plakátu k filmu Dívka na koštěti

Petra Černocká s dcerou Bárou Vaculíkovou

Saxánu Černocké už nikdo neodpáře

Černocká se představí i jako malířka

I tento obraz bude na výstavě v pražské Galerii 1

Petra Černocká jako Dívka na koštěti

Ve Studiu Dva hraje v hudební komedii Saxana

S dcerou Bárou a vnučkou Coco nafotily úžasné fotky do kalendáře, které budou i jako fotoobrazy na výstavu

Výstava v Galerii 1 je časově omezená!

Tématické zařazení:

 » Kultura  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření