Hana Gregorová má se svou divadelní společností novou scénu! FOTO uvnitř! - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Hana Gregorová má se svou divadelní společností novou scénu! FOTO uvnitř!

Praha I Diváci chechtající se od začátku až do konce a na konci standing ovation. Tak to vypadalo v pátek večer ve Praha I Strašnickém divadle při skvělé francouzské komedii Boeing- Boeing aneb Tři letušky. Právě tímto představením odstartovalo provoz Divadélko Radka Brzobohatého ve Strašnicích.

 

Komedie v hereckém obsazení: Miroslav Šimůnek, Vojtěch Efler, Eva Burešová, Bára Mottlová, Irena Máchová diváky pobavila tak, že někteří až brečeli smíchy! Strhující výkon předvedla také a režisérka a herečka Hana Gregorová.

 

Ta se myšlenky mít znovu divadelní společnost  Hana Gregorová poté, co odstoupila novému nájemci prostory divadla v centru Prahy, nevzdala.

 

„Já se nikdy nevzdávám…,“ usmívala se Hana Gregorová, která představení nejenom zrežírovala, ale také v něm hraje, a nutno podotknout, že skvěle a s humorem sobě vlastním. „Já nemám problém udělat si sama ze sebe legraci a takové role mě opravdu baví… Jsme všichni moc rádi, že se slavnostní zahajovací večer ve Strašnickém divadle povedl. Diváci, kteří byli i ze Strašnic, byli nadšeni nejen skvělou komedií, ale i vyčančaným interiérem.  Moc se mi líbila jedna divačka, která bydlí jen přes park, když pronesla: „Konečně to tu vypadá jako v divadle..“ To je pro nás asi největší kompliment. Záměrně neříkám pro mne, protože vždycky jsem brala a beru všechnu tuhle práci jako práci nás všech, celého týmu - od herců, přes techniky, až po paní uklízečku. Bez nikoho by to nešlo. A hlavně bez Ály Šebkové naší producentky. Kdo ví něco o divadle, dá mi jistě za pravdu,“ prozradila Hana Gregorová.

 

„Mám opravdu to štěstí, že je kolem mě úžasný tým herců, kteří jsou šťastní, že zase máme stálou scénu a baví je naše komedie. A kromě nových diváků se nám vrátilo i naše „skalní“ publikum, které k nám chodilo v minulosti. Lidé jsou nadšení a fandí nám. Věřím, že i strašnické diváky jsme si získali, a že Praha 10 bude právem pyšná na to, že vracíme tomuto divadlu jeho dávný lesk,“ podotkla Hana Gregorová.

 

Jak sama přiznala, neprošla si v posledních dvou letech zrovna jednoduchým obdobím, především kvůli - často až nepochopitelnému mediálnímu honu, ale o to více jí těší, že se podařilo to, na čem celou dobu pracovala.

 

„Jsem moc ráda, že se nám to podařilo, je to radost, a že mám kolem sebe bezvadné kolegy, přátele, kteří za mnou stáli tehdy a stojí i dnes. To je můj motor, moje motivace do další práce. Všechny tímto srdečně a ráda zvu k nám do Strašnického divadla. Já tu můžu vyprávět co chci, ale oni musí přijít a přesvědčit se. Jsem si jistá, že i Radek, který se na nás dívá tam seshora, by byl pyšný,“ dodala Hana Gregorová u fotografie, která zdobí foyer divadla a přibudou k ní i portréty ostatních herců, kteří v divadle hrají.

 

„Hanka je „herdegbaba“, která je rázná, umí být přísná, ale je to velká profesionálka a osobnost. Je nám s ní dobře, jinak bychom tu ani nebyli. Dělá se nám s ní skvěle, už proto, že ona se o nás umí skvěle postarat - od krásných rolí, až po servis, včetně praní kostýmů nebo toho, že vždycky po představení máme co jíst a pít. A když se nám nechce domů, jdeme si třeba sednout a baví nás to i po tom, co zhasnou světla a zavře se opona,“ dodali svorně herci z představení.

 

Více informací o DRB najdou zájemci na Facebookovém profilu

https://www.facebook.com/Divadélko-Radka-Brzobohatého-2122079371404724/ a co nevidět budou v provozu také nové webové stránky, včetně rezervačního systému na vstupenky.

 

Zdroj: Metropol / foto: Jaroslav Hauer

Mirek Šimůnek, Hana Gregorová a Irena Máchová

Mirek Šimůnek, Bára Mottlová a Vojta Efler na jevišti

Sama režisérka komedie předvádí vtipný herecký koncert na jevišti

Hana Gregorová už má se svým týmem zase kde hrát

Ve foyer Strašnického divadla nechybí ani portrét Radoslava Brzobohatého

Tématické zařazení:

 » Kultura  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření