Ve jménu Ivety Bartošové: Na vzpomínkový koncert dorazí i její sestra Ivana - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Ve jménu Ivety Bartošové: Na vzpomínkový koncert dorazí i její sestra Ivana

Praha I Když se řekne jméno Iveta Bartošová, mnohým se vybaví krásná, křehká a právem nazývaná princezna české populární hudby. 6. října od 19 hodin se ve velkém sále pražské Lucerny uskuteční koncert s názvem Ve jménu Ivety. Zazpívat si můžete její největší hity, a to vše s kolegy, se kterými Iveta spolupracovala.

 

Půjde především o kolegy, s nimiž se Bartošová potkávala na divadelních prknech v různých muzikálech, či jiných hudebních projektech.

 

"Vystoupí Ivana Bartošová, Bára Basiková, Ilona Csáková, Magda Malá, Leona Machálková, Daniel Hůlka, Stanislav Hložek, Petra Zámečníková,  Hanka Křížková, Michal Penk a další. Večerem bude provázet oblíbený moderátor Vláďa Hron," uvedli pořadatelé.

 

Za doprovodu Band Fredyho Bittnera zazní hity Knoflíky lásky, Červenám, To je naše věc, Konto štěstí, Málo mě zná, Léto, Tři oříšky, Víš lásko, Tichá píseň, Hej pane diskžokej, Útoč láskou, Ve jménu lásky, Pomněnka, Jsi můj pán, Z pekla štěstí a další.

 

Někteří aktéři říjnového koncertu na Ivetu zavzpomínali již nyní. „Na Ivetku vzpomínám jako na velmi milého a obětavého člověka. Při společném účinkování v muzikálech jsme vedle sebe seděly v šatně a byly jsme si velmi blízké. Několikrát mi pomohla i v osobním životě. Ivetku jsem měla velmi ráda, proto jsem přijala pozvání vystoupit na vzpomínkovém koncertě věnovaný její památce," řekla zpěvačka Magda Malá.

 

Na koncert ze Švýcarska přijede i Ivana Bartošová: „Pozvání na říjnový koncert v Lucerně, který bude poctou mé sestře, mne velmi potěšilo. Lucerna má výjimečný šarm a jsou s ní spojeny i první Ivetiny začátky v její milované Praze. A protože cítím upřímný, srdečný a lidský přístup ze strany pořadatele, moc ráda hudební produkci podpořím.“

 

 Na Ivetu zavzpomínal i moderátor večera Vladimír Hron: „S Ivetou jsem pracovně strávil nějaký čas a každé toto setkání pro mě bylo příjemné a velmi profesionální. Vzpomínám, že když jsem byl jako mladý kluk na vojně, tak všichni kluci měli ve svých skříňkách vylepenou  Ivetu Bartošovou, protože už tehdy byla velkou hvězdou. A ať se později říkalo cokoli, tak Iveta zanechala nezapomenutelnou hlubokou stopu v českém šoubyznysu a je čas oslavit její dílo, její práci, její kariéru a proto se účastním koncertu v Lucerně. Myslím si, že kdybychom se měli patlat  jenom v tom, co se člověku  nepovedlo, tak bychom nemohli oslavovat nikdy nikoho. Mělo by se vzpomínat na to, co člověk udělal a co po sobě zanechal. Iveta v tomto  ohledu zanechala po sobě velmi zřetelnou stopu a její písničky si zaslouží připomenutí.“

 

Iveta Bartošová se narodila, stejně jako její o patnáct minut starší sestra  Ivana 8. dubna 1966 v Čeladné. Její maminka v jednom z rozhovorů pro časopis  Knoflíky, který vydával Ivetin Fan - klub v Prostějově, říká: "Milá, zvídavá,  snaživá a pilná. Měla oporu v Ivaně, která ji bránila před kluky." 

 

Když Iveta v 17 letech odešla do Prahy, začala její hudební kariéra, stala se populární ze dne na noc. Nejprve tvořila duo s Petrem Sepéšim, který tragicky v roce 1985 umírá. Z této spolupráce vyšlo LP Knoflíky lásky, které se během několika dnů stalo platinové. V roce 1986 začíná jezdit s Kroky Františka Janečka, posléze se stává členkou skupiny Balet a od roku 1987 se stává členkou orchestru Ladislava Štaidla. V devadesátých letech minulého století začíná účinkovat v muzikálech např. Dracula, Monte Cristo, Johanka z Arcu, nebo Les Miserábles-Bídníci,.. Zahrála si také ve filmu Svatba upírů. Poslední její doprovodnou skupinou byl Band Fredyho Bittnera.

 

Na svém kontě má 29 CD, LP desek. Získala 3x zlatého slavíka a další ocenění, jako ceny Týtý, zlaté a platinové desky,... Iveta se neodmyslitelně zapsala do dějin české populární hudby. Letos uplynulo 5 let od smutné tragédie, kdy Iveta odešla do hudebního nebe.

 

Předprodej vstupenek - https://www.ticketmaster.cz/event/ve-jmenu-ivety-iveta-bartosova-vstupenky/17597

 

 

Zdroj: Metropol / foto: archiv

Zazní taky Knoflíky lásky

Vzpomínat se bude na jednu z nejlepších zpěvaček

Lucerna si připomene Ivetu Bartošovou

Tématické zařazení:

 » Kultura  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření